XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man odlar & Sälj Grönsaker


Odla och sälja grönsaker och producerar för skojs skull, personligt bruk och även för lite extra pengar. Lokalt producerade grönsaker blir snabbt den föredragna källan för kräsna och medvetna konsumenter. USDA rapporterar att mellan 1994 och 2009 ökade antalet verksamma torghandel mer än tredubblades. Utnyttja denna trend i ditt samhälle. Bli en framgångsrik grönsaksproducent med lite know-how och hårt arbete --- bara inte vara rädd för att få händerna smutsiga.

Instruktioner

1 Forskning din lokala marknad. Ta reda på vad andra jordbrukare växa och var och hur de säljer det. Var uppmärksam på vad de tar ut. Gå till lokala jordbruksmarknader och producera avsnitt av affären. Gör en lista över produkter som du kan erbjuda som är bättre eller billigare, och ta del av grönsaker med en hög efterfrågan som den lokala marknaden inte fyller. Prata med andra lokala odlare och lära känna dem. Ställ frågor för att upptäcka varför de är framgångsrika. Småbönder är oftast glada att berätta om sina erfarenheter.

2 Välj vad du vill växa. De flesta småjordbrukare specialiserar sig på en eller två grönsaker och bli experter på dessa grödor. Bosätta sig på en intressant och lönsam nisch. Besök ditt lokala bibliotek och länförlängning tjänsten att bedriva forskning. Vissa grönsaker växer annorlunda eller inte alls i vissa områden; lösa detta problem genom att välja en produkt visat sig växa bra i din region. Till exempel, broccoli och spenat kräver långa, kalla växtsäsonger. Om du bor i ett område med långa, varma somrar, överväga en annan typ av grönsaker, eller välj en ras av broccoli eller spenat specifikt kategoriseras för värmebeständighet. Fråga din säd eller start leverantör vilka växter växer bäst i ditt område.

3 Studera och bli expert på din valda grönsaker. Läs mer om de olika stammar som finns, såsom hybrider, arvegods och populationssorter. Förstå växtsäsongen för grönsaker, och vet när du ska plantera och skörd i ditt område. Bekanta dig med de typer av jord, näringsämnen solljus och vattenförhållanden som krävs för att producera den bästa skörden. Se till att du har tillräckligt med mark och rätt förutsättningar och utrustning för att göra ditt företags arbete. Inte snålar på utbilda dig själv; kunskap om din valda produkter betalar utdelning på lång sikt.

4 Plant, tenderar och skörda dina produkter baserat på vad du lärt dig medan forska. Småskaligt jordbruk kräver din dagliga uppmärksamhet; hålla sig till en tidsplan för ogräsrensning, vattning, gödsling, beskärning och skörd. Övervaka din gröda för att säkerställa att det förblir sjukdomsfria. Undvika bekämpningsmedel och konstgödsel om du söker en "organisk" etikett. Använd i stället naturliga bekämpningsmedel såsom nyttiga insekter och kemikaliefria gödningsmedel.

5 Sälja dina produkter så snabbt som möjligt för att hålla det fräscht. Många alternativ finns förutom carting dina grönsaker till bondens marknad. Sätt upp en stor skylt erbjudande att låta kunderna välja sina egna produkter, eller ställa in en vägkant stå bredvid din trädgård. Dessa metoder ger kunderna möjlighet att se exakt var produkterna kommer ifrån och se till att grönsakerna kvar på optimal färskhet. Om du inte har en hel del trafik i ditt område, skapa en monter i en undanskymd plats i staden, eller gå direkt till bondens marknad. Håll dina produkter skuggad och bildskärmen attraktiv. Om det är möjligt, göra en lista över stamkunder så att du kan sälja direkt till dem i framtiden.