XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man översätter streckkoder


Streckkoder är svarta symbolerna tryckta på produkter eller objekt som representerar data som kan skannas av en optisk anordning för att underlätta redovisning, spårning eller inventering hålla. Det kan innehålla många former av data och används över hela världen, men UPC (Universal Product Code) streckkod är den mest accepterade och används i stor utsträckning. UPC streckkoder används av kommersiella anläggningar, särskilt de inom tillverknings-, detaljhandel och stormarknad industrin. Vi möter UPC streckkoder för det mesta, men symbolerna och siffrorna vi ser alltid tycks vara ett mysterium. Lär dig att översätta streckkoder och aldrig förbryllad dessa symboler igen.

Instruktioner

1 Titta på streckkoden, särskilt 12-siffriga UPC-nummer under de svarta vertikala linjer. Skriv ner siffrorna i ett papper. Öppna webbläsaren och besöka en UPC webbplats (se Resurser) för att visa ett diagram som visar de olika länderna och deras motsvarande antal (ofta kallad flaggnummer). Matcha de första två till tre siffror på streckkoden med flaggan numret i listan och du kommer att ta reda på produktens förstådda ursprungsland. Listan visar bara det land där GS1 ansökan gjordes, men inte nödvändigtvis det land där varan tillverkats.

2 Titta på streckkoden och skriva ner de sex första siffrorna, ta bort flaggan nummer från gruppen och de resterade siffrorna kommer att vara tillverkarens globala identifikationsnummer. Flaggnummer och tillverkarens identifikationsnummer består av de sex första siffrorna i streckkoden och utfärdas av GS1, som är en internationell ideell förening som övervakar och hanterar UPC streckkoder.

3 Titta på streckkoden och skriva ner den 7: e upp till 11 siffror. Dessa siffror är den unika koden produkten tilldelats av tillverkaren att dess produkt. Den identifierar produkten åtskilt från andra produkter av tillverkaren. Den 12: e och sista siffran är kontrollsiffra som ser till att streckkoden är korrekt sammansatt.