XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man rättar till Split i kroppen av en Ovation gitarr


Ovation gitarrer var nyskapande när de först kom ut på marknaden med sina kompositkroppar. Deras design gav dem en rik tonkvalitet som gjorde dem populära med många underhållare. Det som gjorde denna gitarr imponerande var dess användning av sammansatta (icke-trä) material för sitt skålliknande tillbaka. Till skillnad från trä, kompositmaterial kräver en annan teknik för att reparera sprickor. Metoderna är liknande dem som används för glasfiber. Använda glasfiber reparationsteknik erbjuder ett enkelt och prisvärt sätt att fixa sprickor eller sprickor på komposit trehjulig instrument.

Instruktioner

1 Ta bort strängarna från gitarren. Detta ger tillgång till gitarr ljudhålet. Vänd på gitarr över att exponera baksidan. Shine ett starkt ljus i ljudhålet, som kommer att lysa sprickan. Använd målarmaskeringstejp för att markera sprickan är start- och slutpunkter. Kompositkroppar bildas från någon form av epoxiharts och tyg, som liknar glasfiber. Därför bör epoxiharts användas för att fixera sprickan.

2 Sand kanterna runt sprickan. Detta gör det möjligt för hartset att vidhäfta till den sammansatta kroppen. Täta sprickan med maskeringstejpen från insidan av gitarren. Detta kommer att hålla hartset från att droppa in gitarr kropp när du använder den. Om sprickan är i ett otillgängligt område, köpa några harts förtjockningsmedel (pulver glasfiber) och blanda den i nästa steg, med hartset tills den har en pastaliknande viskositet.

3 Blanda en liten mängd pigment i hartset för att matcha gitarrens färg. Pigmentet är koncentrerat, så för mycket pigment kan förhindra hartset från att torka till en jämn konsistens. Blanda inte harts, härdare och pigment tillsammans, eftersom hartser härdar mycket snabbt. När färgen är matchad, blanda i härdaren. Blanda en liten mängd, inte mer än två uns, vilket är mer än tillräckligt för att åtgärda de flesta sprickor.

4 Applicera en liten mängd av harts till sprickan. Låt massan torka i 24 timmar. Upprepa denna process, lätt slipa hartset mellan skikten. Hartset kommer att tillämpas i två eller tre lager, beroende på hur stor sprickan är. På den slutliga coat, lägga en liten bit av Mylar över den våta hartsen. Använd ett spelkort att släta över sprickan. Detta tvingar alla luftbubblor ut. Låt harts torka i ytterligare 24 timmar och dra av Mylar.

5 Om sprickan är tillgängliga via ljudhålet, borsta ett tunt lager av harts över området runt sprickan på insidan av gitarren. Applicera ett tunt lager av 113gr glasfiber duk och mer harts. Låter det torka i 24 timmar. Detta kommer att förstärka hartset i sprickan och förhindra ytterligare skador. Ta bort eventuella återstående band och sprickan är fast.