XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man rengör mögel från 35 mm diabilder


Om du inte har siktas genom det gamla låda med 35 mm diabilder på ett tag kanske du hittar mögel inkräkta på dina minnen. När de hålls i fuktiga källare eller fuktiga garage, 35 mm diabilder lätt ge efter för mögeltillväxt - en av de vanligaste elementen till skada diafilm. Även om du kan rengöra mögel från 35 mm diabilder, inte förvänta sig bilderna för att återgå till sin ursprungliga kvalitet. De flesta rengöringsmetoder kommer att ta bort nuvarande mögeltillväxt, men ändå lämna bakom områden av permanenta skador på bilderna.

Instruktioner

1 Visa varje bild i starkt, direkt lampa för att leta efter mögel, damm och smuts. Kontrollera både emulsionen och de blanka sidorna av bilden.

2 Rikta munstycket i en burk med tryckluft 6- till 8-inches bort från bilden, något i vinkel mot de stora bitar av skräp. Spraya tre eller fyra korta skurar av luft vid mögel att lossa och ta bort den.

3 Fukta ett skum-tip medicinska bomullstopp genom att doppa den i destillerat vatten eller isopropyl-baserad fotografisk emulsion rengöringsvätska.

4 Gnid båda sidor av 35 mm glida med den våta pinnen med en cirkelrörelse och en lätt beröring för att lossa försiktigt eventuella rest mögel. Använd en ny kompress för varje bild för att minska överföringen av mögel från en bild till nästa.

5 Lägg glasen på en ren, mikrofiberduk för att torka. Vänd varje bild över efter 15 minuters torkning så att båda sidor kan lufttorka.

6 Upprepa rengöringsmetod igen för envis mögeltillväxt. Förvara de rena bilder i en skyddande glid fallet med ett paket av torkmedel.