XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man skapar ett ljudklipp med Windows Media Player


Klippning en ljudfil är en särskilt användbar funktion om du vill skapa en ringsignal eller om du behöver för att förkorta en låt för att passa på en CD. Du kan förkorta ljudfiler i Windows Movie Maker, som är en delmängd av Windows Media Player. Även ofta används för att fånga och redigera video, ger Movie Maker ljudklippningskapacitet samt några andra effekter som gör att du kan skapa en renare ljudspår, såsom volym bleknar in och ut i början och slutet av varje spår.

Instruktioner

1 Klicka på "Start-menyn", "Alla program" och sedan rulla upp och klicka på "Windows Movie Maker."

2 Klicka på "Importera Media" -knappen, som ligger längs verktygsfältet i "Windows Movie Maker."

3 Bläddra och välj den ljudfil som du vill klippa.

4 Välj "Play" -knappen, som ligger längs den högra sidan av skärmen i mini "Windows Media Player" inbäddad i "Windows Movie Maker."

5 Klicka på "Split" ikonen under "Windows Media Player" vid den punkt där du vill börja klippa ljudet. Till exempel, om ljudspåret har en särskilt lång musikalisk introduktion som du vill klippa ut, trycker på "Split" -knappen en sekund innan konstnären börjar sjunga. Detta kommer att skapa en ny klippt fil, med titeln "Namn på Song (1)", som börjar vid den punkten och fortsätter till slutet av låten.

6 Spela nya klippt spår (1), om du tänker klippa det längre. Välj "Dela" när du når önskad stoppunkt i banan. Detta kommer att skapa ett nytt spår, med titeln "Namn på Song (2)." Kom ihåg att det klippta låt du vill vara spår 1, eftersom det är den låt som var fäst vid båda sidor (början och slut).

7 Dra spår 1 till "tidslinjen" fönstret nedan, om du vill skapa blekning. Högerklicka på ljudfilen och välj "Fade In" och "Fade Out." Spara nya kortare fil genom att välja "Save Project" under "File" eller genom att trycka "Ctrl" + "S."