XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man ställer in en 100 Gallon Fish Endast saltvattentank


Saltvatten tankar kan lägga till en touch av skönhet till ett hem som de flesta sötvatten tankar helt enkelt inte kan matcha. Att ha en saltvattensakvarium kan du visa dessa ikoniska djur som clown fisk, lionfish och olika tungor. Men saltvatten tankar är vanligtvis mycket svårare att installera och hantera än en färskvattentank. Om du funderar på att etablera en fisk bara akvarium, dock utan att använda levande sten eller korall, då saker och ting blir mycket lättare.

Instruktioner

1 Ställ akvariet på en plats borta från direkt solljus. Källare arbetar vanligtvis mycket bra. För mycket direkt solljus kommer att främja algtillväxt, som kan vara en extrem olägenhet, särskilt i fisk bara akvarier där det kommer att finnas några alger ätande ryggradslösa djur.

2 Fördela substratet i en jämn, tum-djupt lager på botten av akvariet. Grus bör sköljas under sötvatten först att lindra damm eller smuts och sand ska blandas med vatten i en hink innan den placeras i akvariet. Blandning av sand med vatten kommer att hålla sand från att flyta i akvariet när den är fylld. Flytande sand kan täppa ett filter.

3 Fyll akvariet med sötvatten tills vattnet linjen är ungefär en tum under toppen. Om du har använt sand som din substrat, trycker ner någon flytande sand med fingrarna tills den sjunker till botten.

4 Lägg havssalt. Den rätta dosen kommer att bero på tillverkaren av saltet (Direkt Ocean är ett populärt val) som salt vanligen säljs i partier beroende på hur många liter vatten måste saltas.

5 Blanda salt runt akvariet tills det mesta av det har upplösts. Denna process kan ta en stund och de flesta av saltet kommer sannolikt att upplösas när du använder filtret.

6 Lägg till den rätta dosen av flytande dechlorinator. Denna produkt, som kommer från många tillverkare, lindrar klor och andra skadliga kemikalier i vattnet och finns på många djuraffärer. Den rätta dosen bör anges på förpackningen och varierar med tillverkare.

7 Installera kanister filter. Kapsel filter använder två rör (en ingång och en utgång) för att ta vatten från akvariet, filtrera och sedan utvisa renade vattnet tillbaka till tanken. Dessa filter sitter oftast på utsidan av akvariet och monteringsanvisning varierar beroende på tillverkare. Kapseln filter måste vara dimensionerad för en 100 liters tank och företrädesvis lite högre för bättre optimal filtrering.

8 Låt filtret nivå om minst 48 timmar, vilket också bör upplösa alla av saltet. Efter denna tid, mäta salthalten i vattnet med hjälp av hydrometer (instruktioner ska vara på förpackningen) och testa alla vattenparametrar (som pH) med hjälp av saltvatten testkit och göra nödvändiga justeringar.

9 Lägg plast växter och andra konstgjorda inredning tillsammans med en ljus band, som ska sitta längst upp i tanken över akvarium huva och dränkvärmaren, som kommer att hålla sig till en innervägg av tanken med sugkoppar.

10 Låt akvariet cykel för åtminstone en månad innan man överväger att lägga fisk.