XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man tvättar 100% polyester


Polyestertyg är slitstarkt, fläck och rynkor resistenta och erbjuder lättskötta och rengöring alternativ för konsumenten. DuPont köpte juridiska rättigheter för polyester 1946 från en grupp brittiska forskare och producerade den första polyesterprodukter tillgängliga för allmänheten i 1951. Även om det inte riktigt lika bekväm att bära ett antal mjukare polyesterblandningar, kan konsumenterna hitta 100 procent polyester produkter idag i uniformer, sängkläder, draperier, morgonrockar, skjortor och byxor.

Instruktioner

1 separat alla 100-procent polyestertyger från andra typer av material --- även polyesterblandningar. Tvätta mörka 100 procent polyester poster separat från ljusa tyger.

2 Applicera en fläckborttagningsmedel till någon produkt som har plats nedsmutsning. Säker knappar, blixtlås och snaps och vända plaggen ut och in innan du lägger dem i tvättmaskinen.

3 Ställ tvättmaskinen cykla till permanent presscykel på varm för plagg såsom tunga arbetsskjortor och uniformer eller skonsam för filtar, kläder, lakan, ömtåliga skjorta material eller byxor. Uppgifter märkta "handtvätt bara" bör tvättas i kallt vatten på handtvätt inställning på tvättmaskinen, om sådana finns, eller tvättas för hand i diskhon eller badkaret.

4 Använd en tvättmedel med icke-klorblekning enligt tillverkarens rekommendationer för tvättmedel. Använd aldrig blekmedel på någon 100-procentig polyester post. Dull, vit polyester kan läggas i blöt under 15 minuter i maskinen innan du tvättar med en kopp ättika.

5 Ta bort objekt omgående från tvättmaskinen när cykeln är klar.

6 Häng objekt rekommenderas för handtvätt utanför på ett klädstreck att torka eller torka dem inne på en tröja rack. Torktumling andra objekt på låg med ett textilskikt, ta bort dem från torken på en gång för att hänga innan de skrynklas

7 Bättra rynkor med en varm järn på polyester inställningen --- aldrig satt till varm. Polyester kan smälta när de utsätts för höga nivåer av värme, både i torkaren eller från järn.