XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man undervisar en förskola söndag skolklass om Jona och valen


Förskolebarn älskar den bibliska berättelsen om Jona och valen. Berättelsen beskriver en ovillig Guds budbärare och händelser i samband med sin slutliga godkännande av Guds plan. När Gud instruerar Jona att varna de onda invånarna i Nineve att omvända från sina synder, Jonah försöker fly. Jonah kort ett fartyg som seglar i motsatt riktning mot Nineve. Fartygets besättning kastar Jona överbord efter en storm hotar att sjunka fartyget, och Jonah sväljs av en val. Gud ger en flykt från den stora fiskens buk för Jonah och en flykt från undergång för folket i Nineve. Historien lär förskolebarn att Gud vill att de ska lyssna på honom.

Instruktioner

1 Skriv ut och klipp ut fisk namnskyltar innan barnen kommer. Använd mallen från DLTK webbplats (se Resurser) att skriva ut namnskyltar på färgat papper. Gör ett hål på toppen av varje fisk med en hålslaget. Mät en längd av sträng som gör det möjligt för barnet att bära namnbricka runt halsen. Trä snöret genom hålen och skriva barnens namn på taggarna.

2 Läs berättelsen, "Jonah and the Whale". Du kan läsa berättelsen från barns Bibeln eller välj en barnbok som "Jonah and the Whale" av Mary Josephs, eller "The Whale och Jona: En berättelse av lydnad och förlåtelse" av Deedra Scherm.

3 Diskussion om historien, och uppmuntra barnen att föreställa sig Jonah känslor efter att han slukades av stora val. Förklara att när Guds barn lyssna och lyda, inte bara gör det Gud glad, men gör dem glada också.

4 Hjälp barnen göra en målad papper-bag val. Före aktivitet tid, skriva ut en mall för Whale simfötter och blås pip från DLTK webbplats (se Resurser). Klipp ut mallarna och spåra på blå konstruktion papper. Klipp ut ett par simfötter och ett slag pip för varje barns val. Låt varje barn stoppar en pappers Lunchbag med strimlad tidningen lämnar ca 7,5 cm (3 tum) upptill ostoppad. Samla de bästa 7,5 cm (3 tum) och stäng påsen med ett gummiband. Den övre delen av påsen är valen svans. Barnen måla valar med blå eller grå tempera färg. Visa hur man skär skåror på de streckade linjerna i den rektangulära papper som gör ett slag pip. Göra ett litet hål på toppen av varje whale. Låt barnen rulla rektangulära papper runt en penna och fäst med tejp för att bilda ett rör. Sätt i pappersröret i hålet för att bilda en blåshålet och förankra röret med tejp. Barnen bifoga Whale simfötter med tejp eller lim för att valen undersida. Rita ögon med en svart markering.

5 Njut av en whale mellanmål. Sänk en gummiartad fisk i blå gelé. Ett annat mellanmål alternativ skär tonfisk smörgåsar till val eller fisk former. Blanda en blå pulveriserad drink dryck för att servera med tilltugg.