XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man undervisar grekisk mytologi i mellersta skolor


Grekiska mytologin är en viktig historia att känna igen eftersom antika grekiska samhället avser på samma sätt som moderna västerländska civilisationer. Grekerna hade legender och hjältar att underhålla dem, eftersom vi har populära hjältar från böcker, filmer och TV som ofta relaterar till teman i grekiska myter som Homeros Iliaden eller Odysséen. Undervisning grekiska mytologin till mellersta schoolers kräver tydliga lektionsplaner samt en utveckling föreläsning om mytologi så att eleverna vet hur man känner igen och definiera vissa myter.

Instruktioner

1

Öppna enheten genom att läsa om det antika Grekland och förklara mytologi. Eleverna lär sig om vad mytologi innebär varför grekerna skrev myter, bakgrunden till Homeros Iliaden och Odysséen, och berättelser om Aisopos fabler. Hur dessa historier med anknytning till det grekiska samhället eftersom de skrev dessa myter är en viktig länk för att göra studenter.

2

Nuvarande noveller och videor införa populära grekiska myterna. En populär historia är av jordens skapelse. Kontrollera med din skolas videobibliotek för enskilda videoklipp. Det finns en serie med titeln "grekisk mytologi för studenter", som visar legenderna av Grecian hjältar och historia av författarna.

3

Ställa frågor till eleverna under läsningen och video som, vad är moraliska lärdomar i varje myt, eller vilka hjältar påminner oss om människor i våra liv i dag? Bedöma deras intresse för ämnet genom att erbjuda dina egna idéer, och vara ärlig med dina svar på sina frågor.

1

Separata eleverna i grupper för att arbeta tillsammans. Be dem att skapa och presentera olika delar av den grekiska skapelsemyten tidslinje. Medan eleverna närvarande, grad dem på deras kunskap, förståelse och klarhet.

2

Ge varje elev en grekisk mytologisk karaktär att utföra i en muntlig presentation, eller låta eleverna att välja från en lista. Eleverna skapar sina karaktärer baserat på Zeus, Medusa, Calypso, Odysseus, eller Icarus. Det finns många möjligheter. Eleverna att utveckla karaktären, skriva ett papper i ämnet, och sedan presentera sin historia för klassen. I gengäld eleverna intervjua "berömda grekiska" som en del av sin klass.

3

Börja en lektion med en PowerPoint-presentation. I inledningen av PowerPoint, visa eleverna bilder på dagens mytologi, såsom Harry Potter, Spider-Man, Batman, och andra populära hjältar. Jämför dessa hjältar antika grekiska mytologin. Dela foton av gamla byggnader i Grekland, såsom Pantheon, som har mytologi inbyggd i sin struktur. Knyt två tillsammans med hur byggnader idag representerar dagens populära myter, såsom nöjesparker som Universal och Disney som använder Spider-Man eller Hercules som heroiska ikoner för sina attraktioner.

4

Skapa 24-36 (beroende på klasstorlek) laminerade färgkodade indexkort med hälften av korten som visar namnen på grekiska gudar och myter och den andra hälften representerar definitioner. Färgerna matchar, så att eleverna måste hitta sin andra halvan. Sedan tillsammans, paret av studenter forskning och presentera en djupare titt på deras gud eller myt.