XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur man väljer en kortisonkräm


Kortison kräm används för att behandla en rad olika medicinska åkommor, inklusive artrit och hudåkommor som eksem. Det hjälper i allmänhet minska inflammation och klåda i samband med dessa villkor genom att tillämpa den direkt på huden. Kortisonkräm säljs både över disk och genom recept från en läkare beroende på styrkan av steroider som ingår i grädden.

Instruktioner

1 Köp hydrokortison kräm eller salva från ett apotek för att behandla lindriga former av eksem och andra hudåkommor om detta rekommenderas av din läkare. Hydrokortison är den enda typ av kortison som kan köpas med ett recept från en läkare. Din läkare kan föreslå försöker denna form av kortison kräm för att se om lindrar symtomen innan förskrivning en starkare form av steroider.

2 Välj ett recept kortisonkräm gjord av steroider för att behandla svårare förhållanden, såsom artrit eller allvarliga hudåkommor. Den här typen av recept är i allmänhet endast användas när over-the-counter kortison krämer inte har varit effektiva eller om symtomen är särskilt allvarliga. Det finns en mängd olika styrkor recept kortison grädde beroende på hur känslig din hud och vilken typ av tillstånd du lider.

3 Bestäm lämplig typ av kortison grädde baserat på den del av kroppen som du kommer att tillämpa grädden. Over-the-counter kortisonkräm används vanligen för att behandla hudsjukdomar som eksem som uppstår på känsliga delar av kroppen som ansiktet och könsorganen. Starkare recept kortison krämer är vanligtvis säkra för användning på bål, armar och ben, oavsett vilken typ av tillstånd som behandlas.

4 Tillämpa rekommenderade mängderna av kortison grädde till endast de delar av kroppen som påverkas av tillståndet du behandlar, oavsett styrkan i krämen som du väljer. Långvarig exponering för kortisonkräm över flera månader eller år kan orsaka för tidigt åldrande och förtunning av huden. Kortvarig användning av kortison kräm inte avger betydande biverkningar, men gallring av hår där krämen appliceras och missfärgning av huden är också möjliga.

5 Undvik att använda starkare typer av kortison grädde när det används för behandling av barn. Du bör kontakta din läkare för att plocka lämplig potens kortison grädde beroende på ålder av ditt barn, liksom rekommendationer för antihistaminer som ska användas tillsammans för att minska klåda. I sällsynta fall kan kortison hämma tillväxten hos små barn.