XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur ofta ska du Smörj Hjullager på en trailer?


Om en släpvagn drar hästar eller en båt, säkerhet lasten beror inne på korrekt underhåll av vagnens hjullager. Smörjning av lagren måste göras regelbundet för korrekt viktfördelning och mekanisk integritet hjulen. Felaktigt hållna hjullagren kan orsaka hjulen att lösgöra utan förvarning och resultera i skador på släpvagnen, dess last, och kanske människor.

Hur ofta ska du Smörj Hjullager på en trailer?

Fungera

Hjullager är en kritisk del av släpvagnens kropp. De bidra till att stödja trailern vikt och hålla hjulen att snurra på axeln. Väl underhållna lager tillåter hjulet att snurra fritt, utan att onödig friktion på släpvagnsaxlar. En hjullager som har försummats läcker så småningom och försämras. Smuts och andra främmande föremål kan förorena lagren, orsaka nedbrytning av aggregatet och eventuellt göra det möjligt för hjulet att lossna från axeln.

Tidsram

Hjullagerunderhållsfrekvens beror på trailern typ, hjulstorlek och genomsnittlig lastvikt. Vissa tillverkare rekommenderar inspektion och smörjning en husvagn hjullager en gång per säsong, eller åtminstone var 10.000 miles. Men båttrailers med små hjul kräver ompackning var 2.000 miles. Allmänt gäller att ju mindre däcket, desto snabbare hjulen spinner, vilket belastar lagren. Frekvensen kan också bestämmas genom att med tanke på hur släpet används och där det har rest.

överväganden

År 2008, kostnaden för att ha det här jobbet som utförs av en professionell mekaniker var ca £ 81 per axel, baseras på en genomsnittlig prissättning som erhållits från tre olika RV verkstäder i södra Kalifornien. Dock kommer släpvagnsägare som försöker detta arbete hemma tillbringar mindre än £ 65 i delar. Förfarandet kräver grundläggande mekaniska lämplighet, och endast kräver hög temperatur fett, trasor, en släpvagn hjul jack, en momentnyckel och en hammare. En lager packare gör jobbet renare men är inte nödvändigt.

Identifiering

Hjullager design har varit oförändrad under de senaste 50 åren, och smörjning dem är enkel. Men innan du försöker detta hemma, är det en bra idé att ha en servicemanualen för din släpvagn med instruktioner för förfarandet. Hjulen måste vara ordentligt åtdragna. Skaffa en ordentlig släpvagn jack, och blockera alla däck på motsatta sidan för att garantera din säkerhet medan under släpvagnen.

Varning

Om din släpvagn har halade alltför tunga laster eller har körts i terräng eller bogseras genom vattnet som täckte axlarna, är det en bra idé att utföra underhållet. En del tillverkare glömmer att smörja hjullagren före leverans till återförsäljaren. För att testa nya trailer hjullager för överdriven friktion trycker däcket efter att det har varit i bruk. En varm däckytan skulle kunna tyda på felaktig smörjning.