XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur öppna zip-filer på Vista


Komprimera filer och dokument i zip-format är ett effektivt sätt att spara utrymme eller organisera grupper av tillhörande filer tillsammans i ett paket. Till exempel kan en vän skicka flera ZIP-filer med vardera innehållande bilder från en enda fotoalbum, eftersom att skicka alla bilder som e-postbilagor skulle förlora albumstrukturen. Likaså mjukvaruutvecklare paket ofta alla installationsprogrammet komponenter i en enda ZIP-fil. När du har fått en ZIP-fil via e-post eller laddas ned en från en webbplats, kan du öppna filen för att komma åt innehållet med Windows Vista inbyggda utvinning verktyg.

Instruktioner

1 Spara ZIP-filen som du fått som en e-postbilaga, ladda ned från en webbplats eller överföras från en extern flash-enhet till en katalog på din dator. Standard spara plats inställning på en Windows Vista-system är oftast "Mina nedladdningar" eller "Mina dokument" biblioteksmapp.

2 Dubbelklicka på den sparade zip-filen för att öppna innehållet i ett nytt fönster. Windows visar var och en av de filer, dokument, bilder, videoklipp eller körbara programfiler som ursprungligen komprimerade i ZIP-fil. .

3 Klicka för att välja den fil som du vill hämta eller för att välja flera filer, tryck och håll "Ctrl" och klicka på varje objekt. Dra filerna till din favorit spara plats, vanligtvis redan öppna Mina nedladdningar eller mappen Mina dokument. Nu kan du öppna varje fil genom att dubbelklicka på ikonen. Följ nästa steg om du vill extrahera hela innehållet i en ZIP-fil på en gång

4 Högerklicka på filen ikonen ZIP, och välj sedan "Extract All" från hoppet menyn för att öppna Extraheringsguiden dialogrutan. Välj önskad dator spara plats och klicka sedan på "Nästa". Om du inte väljer en spara plats, Windows Vista sparar extraherade filerna i samma mapp som ZIP-fil. Vänta för utvinning att slutföra, och sedan öppna filerna du vill komma åt.