XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur screentryck Använda UV Process


Om du är ny till världen av screentryck, kan alla dessa nya verktyg och terminologier att förbereda en screentryck verka skrämmande uppgift. Men med lite vägledning och en förståelse för hur allt fungerar, kommer du snart att vara på väg att göra utskrifter med ögonen stängda. Med hjälp av solen eller UV-ljus för att framställa silke skärmar är inte något du behöver vara en vetenskapsman eller silke screening expert att göra.

Instruktioner

1 Skriv den design som du vill använda som en svart bild på två eller tre genomskinliga plastskivor. För att säkerställa att bilden är mycket svart, använda genomskinlig tejp för att hålla de transparenta arken, att se till att bilderna är perfekt uppradade med varandra.

2 Tape kanterna på skärmen med maskering eller vattenresistent tejp för att förhindra läckage när du använder fotoemulsion och bläck.

3 Förbered fotoemulsion genom att fylla sensibiliserande flaska halvvägs med vatten och blanda det tillsammans. När grundligt blandade, häll sensibiliserande i fotoemulsion flaskan och blanda ihop dem med en sked eller Popsicle pinne.

4 Häll fotoemulsion blandningen på skärmen och sprida ett tunt, jämnt lager med hjälp av en gummiskrapa. Använd skrapan för att avlägsna överskott emulsion från baksidan av skärmen för att hjälpa till att snabba upp den tid det tar att torka.

5 Sätt skärmen i en mörk plats i 24 timmar och låt den torka. Vila den horisontellt och höja det så att båda sidor kan torka jämnt.

6 Placera genomskinlig bild på skärmen. Använda ett ark av glas för att vikta ned bilden så att den trycks hårt mot screentryck.

7 Placera skärmen under en FOTOLAMPA glödlampa eller ljuslåda för 10 minuter. Alternativt sätta skärmen utomhus under en strålande sol under 30 minuter.

8 Ta bort det genomskinliga bilden och spraya skärmen med kallt vatten. Fortsätta att spraya tills emulsionen har avlägsnats från där den svarta bilden var placerad. Låt skärmen torka.

9 Placera skärmen över tyget eller ytan du vill skriva ut på. Sprid bläck jämnt och försiktigt över skärmen med en gummiskrapa. Applicera tryck, sprida bläcket över skärmen en gång för att driva färgen genom den genomträngliga delen av skärmen och på skrivytan.