XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Hur tar jag bort smuts från mitt öga?


Med ett föremål i ögat är obekväm och ibland ganska smärtsamt. Även den minsta fläck av smuts kan kännas som en stor klump, orsaka överdriven riva och med skada ögat. Dessa små prickar kan vara mycket envis, men det finns sätt att ta bort smuts från ögat med hjälp av leveranser som finns i de flesta hem eller på apoteket. Var alltid försiktig när du tar bort något från ögat för att undvika repor eller andra skador på organ.

Instruktioner

1 Tvätta händerna med tvål och vatten innan du rör ögonen. Torka händerna med en ren handduk.

2 Häll kallt vatten i en ögonkopp. Ögon koppar kan köpas på apoteket.

3 Håll irriterad öga öppet med hjälp av tummen och pekfingret på den hand som är på samma sida av kroppen som det drabbade ögat. Driva din övre ögonlocket upp från ögat och nedre ögonlocket ner från ögat.

4 Spola ögat genom att föra ögonkoppen med kallt vatten upp till ögat i en snabb rörelse. Torka ögat med en ren handduk och blinka ut vattnet.

5 Lyft övre ögonlocket med fingret, om det känns som om det fortfarande finns smuts i ögat. Använd en ren, fuktad bomullstopp för att avlägsna eventuella kvarvarande fläckar av smuts genom att borsta pinnen över smutsen för att plocka upp.