XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Huvudvärk från försova


Även om lite extra sömn på helgen kan verka som en bra idé, kan det faktiskt orsaka huvudvärk. Dessa huvudvärk kan ge dig en grov morgon, men du kan hindra dem genom att sova för den rekommenderade mängden tid.

orsaker

Sova längre än den rekommenderade sju till åtta timmar per natt kan orsaka huvudvärk. Enligt WebMD, kan försov rubba balansen av neurotransmittorer och serotonin i hjärnan, som kan leda till huvudvärk. Försova kan också störa sömnen cykel så att du måste stanna upp senare på natten och har en huvudvärk följande morgon. Det kan också leda till att du missar något koffein du brukar ha på morgonen, vilket orsakar en tillbakadragande huvudvärk.

migrän

Försova kan utlösa migrän, en mer smärtsam typ av huvudvärk än den typiska spänningshuvudvärk. Migrän triggers såsom försova orsakar artärerna i huvudet för att bredda och bli inflammerad, orsakar intensiv pulserande smärta och eventuellt illamående.

Förebyggande / Lösning

Bibehålla samma sömn schema på helgerna som du gör under veckan och försöker få mellan sju till åtta timmars sömn. Håll din morgon koffein och aktivitet rutin på helgerna liknar din rutin på vardagar för att förebygga huvudvärk orsakad av försova. Kontrollera med din läkare om du fortsätter att känna att du behöver mer än åtta timmars sömn varje natt.