XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Information om Ringorm behandling för barn


Ringorm är en hudsjukdom som kännetecknas av röda, fjällande, ringformade fläckar och orsakas av olika typer av svampar som föredrar varma klimat. Trots sitt namn, det finns inga inblandade med ringorm maskar. Barn som kommer i kontakt med djur eller andra barn med detta tillstånd kan krympa den. Barn som är undernärda eller har dålig hygien eller nedsatt immunförsvar är särskilt utsatta.

typer

Det finns många typer av ringorm, även känd som tinea, som kan påverka barn. Tinea pedis, eller fotsvamp, är vanligt bland tonårs hanar och ibland drabbar barn före puberteten. Tinea cruris eller Jock kliar, är vanligare bland pojkar, men sällsynt bland flickor. Tinea capitis, eller hårbotten ringorm, är en särskilt smittsam variant av infektion som är vanligt bland barn i åldrarna 2 och 10. Tinea unguium infekterar naglarna av händer eller fötter och är vanligare hos ungdomar. Ringorm, eller kroppen ringorm kan påverka både barn och vuxna.

symptom

Ringorm infektion är ofta åtföljs av kliande röda lesioner. De skador förekommer det ofta i en upphöjd ringmönster som är tydlig mot mitten. Beroende på placeringen av utslag och den typ av svamp inblandade, kan lesionerna resultera i håravfall, utslag eller blåsor.

Diagnos

Många hudinfektioner liknar så det är viktigt att ha en kvalificerad sjukvårdspersonal undersöka det smittade området för en korrekt diagnos. Diagnos bestäms typiskt genom en fysisk undersökning tillsammans med en detaljerad anamnes. Vid behov kan vårdgivaren begära en laboratoriearbete av hud skrapning att kontrollera en svampinfektion.

överväganden

Sannolikheten för en ringorm infektion tillbaka är hög eftersom svampar som orsakar dessa utbrott kan leva länge på huden. Olika typer av ringorm svampar svarar på olika typer av behandling, och denna behandling kan behöva upprepas för att vara effektiv.

Behandling

En vårdgivare kommer att avgöra lämplig behandling för ditt barn baserat på ett flertal faktorer, bland annat vilken typ av infektion, placering av infektion, medicinsk historia av barnet, inklusive deras förmåga att tåla vissa mediciner, och föräldrarnas önskemål. Behandlingen kommer vanligtvis att orala läkemedel mot svamp eller utvärtes salvor eller schampo.