XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Instruktioner för riskokare


Ris spisar är bekväma, mångsidigt och lätt att använda. En standard riskokaren kommer endast kräver bara två eller tre steg för ris beredning, vilket resulterar i perfekt kokt ris i ca 20 minuter. Ytterligare steg kan användas om produkten, och ditt intresse, motiverar det.

Typer av riskokare

En standard riskokare har en avtagbar kokkärl placeras inuti en uppvärmningsenhet. På framsidan av spisen är en spak eller en knapp som slår på apparaten. Dessa enkla spisar är utformade för att stängas av automatiskt när riset är klar matlagning med hjälp av värme och fuktsensorer. Mer avancerade spisar kan ha ytterligare fack för att laga mat två eller tre olika livsmedel samtidigt eller inkludera en ångbåt korg som går ovanpå riset utrymmet. Andra kan ha förinställt tidskapacitet eller en värmande funktion som kommer att släppa temperaturen i enheten efter tillagningen är klar.

Mätning av ris

Oavsett vilken stil spis du har, kommer stegen för matlagning grundläggande ris förbli densamma. Placera en lämplig mängd vatten i ugnsutrymmet och sedan lägga riset. Vissa spisar har linjer placerade på insidan av enheten för att berätta hur mycket vatten och ris att lägga till. Om inte, använd måttet som levereras med enheten för lämpliga mängder. Riskokare använder särskilda branschstandard för att mäta vatten-till-ris förhållanden. För korta fibrer vitt ris den allmänna regeln för riskokare är 1 ½ koppar vatten till en kopp ris. Längre kornigt ris, brunt ris och doftande Rices har något olika proportioner. Kontrollera tillverkarens anvisningar för mer information. Vissa människor gillar att suga deras ris för upp till en halvtimme innan den placeras i spisen, men det är inte nödvändigt om du föredrar en fastare ris. Du kan också skölja riset väl innan du placerar den i spisen som kommer att ta bort stärkelse från spannmål för en fluffigare ris.

Tillagningsprocessen

För matlagning, lätt olja fodret korgen och satte vattnet och ris. Placera locket på spisen, slår på enheten och lämna den ensam. Du behöver inte röra om ris eller ens lyfta locket för att kontrollera det, kommer spisen göra jobbet utan någon fussing från din sida. I själva verket kommer riset sig mycket bättre om du bara lämna det vara. Spisen kan ha bara en indikatorlampa som är på medan det är matlagning, och släcks när det är gjort. Andra spisar kan ha två lampor, en för tillagningsmetod och en annan för att tala om när det är gått över till uppvärmningen efter riset har kokat. Andra modeller har larm som låter när den är klar matlagning. När spisen avstängd eller bytt till uppvärmningen läge, bör riset göras. Lyft på locket noga och titta på utströmmande ånga. Din ris ska vara perfekt och redo för tabellen. Med hjälp av grytlappar, lyft Kokinsats ut ur enheten. Du kan också tjäna direkt från spisen om du föredrar.

andra användningsområden

Vissa människor har experimenterat med andra användningsområden för riskokare såsom matlagning spaghetti, varm spannmål eller lägga till grönsaker eller kött i riset medan det kockar. Kontrollera med den manuella spisen kom med för att få en översikt över alla funktioner och eventuella begränsningar