XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Kaktus med långa stjälkar och blommor som blommar


Kaktus växter (Opuntiacea-Cactacea) finns i en mängd olika storlekar, former och färger. Dessa tuffa suckulenter är väl anpassad till torra förhållanden och i allmänhet trivs med lite underhåll. Enligt Clemson Cooperative Extension, så många som 2000 olika typer av kaktusar växa runt om i världen, med majoriteten infödd till Nord- och Sydamerika. De flesta kaktusar växer i ökenområden, men några växer i tropiska inställningar. Alla kaktusar producerar blommor, av vilka några är mycket prålig och växa upp till 8 inches i diameter.

Stem och Flower Struktur

Kaktus tillhör en familj av stamceller suckulenter, eller växter som lagrar vatten i deras stjälkar. Stammar svälla för att absorbera och hålla vatten, sedan dra ihop under tider av torka. Stjälkar kan vara columnar, barrellike, cylindrisk, förgrenad eller padlike. Till skillnad från många kärlväxter, de flesta kaktusar inte producera blad. Snarare sina blommor växa från en areol eller rygg kudde. Areoles växa i symmetriska rader längs fat eller ribbor av en anläggning stam eller åtmin regelbundna intervall på pad-formade stjälkar.

Pelar

Saguaro (Carnegieagigantea) är den högsta kaktus och den vanligaste columnar typ. Dess stam växer i allmänhet upp till 40 fot lång, men kan nå höjder på 75 fot. Detta långlivade kaktus kan överleva i mer än 200 år och inte ens börja blomma tills det är 55 år gammal och minst 8 fot lång. Saguaros börjar också utveckla förgreningsarmar vid ca 50 års ålder. Sina vita, 3-tums-breda blommor växer från areoles på ändarna av deras huvudstam och grenade armar i slutet av våren, följt av röda frukter.

Förgrening

Medlemmarna i cholla släktet (Opuntia spp.) Har lång, grenade stjälkar och producerar blommor från areoles på tips av både stam och grenar. Den havtorn cholla och staghorn cholla (O. acanthocarpa och O. versicolor) växer från 3 till 15 fot lång och har grönt till lila stjälkar. De producerar blommor i olika färger. Den chainfruit eller hoppa cholla (O. fulgida) växer till 8 fot lång. Den blommar på sommaren med en-tums-breda rosa blommor, följt av långvariga kedjor av gröna frukter. The Christmas cholla (O. leptocaulis) har två-fot långa stjälkar och tillverkar små blekgula blommor i slutet av våren som bara uppstår i sen eftermiddag. Christmas Chollas producerar ljusa röda frukter som varar genom vintern. Pennan cholla (O. arbuscula) har en upp till 9 fot lång stam och blommar med grön-gult till brunröda blommor i slutet av våren.

Fat och Pad

Fishhooken fat kaktus (smal djävulstunga) har en 2- till 4-fot-tall, tunnformad stam. Den blommar i slutet av sommaren. Fishhooken fat kaktus producerar vanligtvis orange blommor, thorugh färger kan variera. Det producerar också långvariga gula frukter. Fikonkaktus (Opuntia spp.) Växer från en till fem fot lång och har tillplattad, bred stjälkar som växer i flera anslutna segment. Den blommar med gula-till-orange blommor som bara varar en enda dag. Prickly Pear kaktusar producera ätbara, lila-röda frukter.