XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Källor av fiber i din kost


Den genomsnittliga amerikanska förbrukar endast 14 g kostfiber per dag och den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) rekommenderade dagliga värdet för en 2000-kaloriintag är 25 g. Kost brist på fiber bidrar till matsmältnings hälsoproblem, viktökning och kolesterol nivåer. Införandet av fiberrika livsmedel i kosten kan minska risken att få dessa sjukdomar, enligt Colorado State University Extension.

linser

Lins är en medlem av baljväxter familjen som kommer i rött, brunt och grönt sorter. En 1-kopp servering av linser innehåller 16 g kostfiber, eller 64 procent av FDA rekommenderade dagliga värdet. Lins innehåller också hög proteinhalt och låg fetthalt nivåer, vilket gör det till ett hälsosamt kött substitut. Lins är en välsmakande soppa komponent, fast och anbud sallad addition och en exotisk indisk dahl ingrediens.

hallon

En kopp hallon innehåller 11 g kostfiber, eller 44 procent av det dagliga värdet. Hallon kommer i rött, lila, svart och gul sorter. Frukten skördas från tidig sommar till hösten. Den svarta sorten är särskilt rik på ellagsyra, en växtkemiska som kan förebygga cancer.

kronärtskocka

Kronärtskocka är en mångsidig ingrediens som ger välsmakande komplement till skaldjur, ägg och kött, utöver sin välkända roll som en fristående aptitretare. En 1-kopp servering av kronärtskockor innehåller 14 g kostfiber, eller 56 procent av det dagliga värdet. Den vegetabiliska lägger bara 90 kalorier till kosten, och i kombination med innehållet tät fiber är kronärtskocka ett livsmedel som underlättar bantning genom att tillhandahålla mättnad utan att öka risken för viktökning.

Fullkornsvete spagetti

En 1-kopp servering av fullkornsvete spaghetti innehåller 6,3 g fiber, eller 25 procent av det dagliga värdet. Standardmannagryn pasta innehåller endast 2,5 g fiber, eller 10 procent av det dagliga värdet. Hela vete pasta är också tätare och mer fyllning än typisk pasta, och det innehåller färre kalorier.