XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Kan hallon odlas i stor uteplats krukor?


Växande hallon i uteplats krukor kan vara en lösning för urbana trädgårdsmästare som vill njuta av denna läckra frukt men befinner sig kort om rymden. Hallon också lägga skönhet och färg till uteplatsen.

Storlek

Hallon kan odlas i halv fat eller 5-gallon behållare. "Container Gardening for Dummies" rekommenderar att placera tre till fem fabriker i en halv fat. Du kanske bara vill placera en eller två fabriker i en 5-liters behållare. Du kan också placera hallon växter i en ampel om du vill.

Plats

Container Gardening Expert rekommenderar att hålla hallon växter på en sval plats. Trots detta bör växterna inte utsättas för frost. Hallon vinstockar behöver solljus för att bära frukt, så en plats på din uteplats med filtrerad solljus på eftermiddagen kan vara ett idealiskt område för dessa krukor.

Vattning

Se till att det finns hål i botten av behållaren för att möjliggöra tillräcklig dränering. Om möjligt, ställ in grytan på ett par träklossar för att underlätta dränering. Hallon växter tycker inte om att vara extremt blöt, så se till att inte dra rötterna när vattna dem.