XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Kinesiska Hårvård & Grooming Tull


Kina har seder hårvård och grooming som skiljer sig från västerländska metoder, men många moderna kineser nu följa en liknande rutin till personer bosatta i USA. Traditionell kinesisk hårvård fokuserar på balansen av energier i kroppen, användningen av naturliga material såsom ingefära och örter och noggrann kamning. Dessa metoder kan ge ett användbart alternativ till människor som tycker konventionell västerländsk hårvårdstekniker torkning och skadligt för håret.

Betydelse

Enligt Encyclopedia of hår, är håret traditionellt anses vara en viktig del av utseendet i Kina. Försummelse av håret kan betyda extrem sorg eller sjukdom. Klippa håret kan betraktas som vanprydande och respektlöst, eftersom konfucianismen gäller hela kroppen som en gåva från sina föräldrar. Det är tradition att raka ett spädbarn hår under de första månaderna, dock. Detta är tänkt att uppmuntra tjockare, kraftigare tillväxt efteråt. Gamla stilar tenderade att uppmuntra långt hår, men Kina består av många etniska grupper, och hårvårdstekniker kan variera kraftigt inom landet.

kamning

Noggrann hår grooming anses viktigt i Kina. Traditionellt är håret kammat regelbundet med upp till 500 slag. NasoKlar kammar har varit tänkt att avlägsna överskottsvärme och toxiner från toppen av huvudet och kan användas för att behandla håravfall, matthet eller huvudvärk. Dessa är i allmänhet inte längre är i bruk, men får och oxe horn används fortfarande. Omfattande kamning fortfarande praktiseras av traditionella kinesiska kvinnor som bär sitt hår mycket lång.

Ingefära

Ingefära saft eller färsk skivad ingefära kan appliceras direkt på hårbotten för att stimulera frisk hårväxt. Den stickande känsla är tänkt att uppmuntra blodflödet till hårbotten och förhindra åldersrelaterad håravfall. Vinäger, brännässla juice och röd chili peppers indränkt i vin har också använts, eftersom deras "kryddig" element uppmuntra utvidgning av blodkärl på ett sätt som liknar ingefära.

Diet

Valnötter, svarta sesamfrön och svarta bönor är alla ätit på glänsande, mörkt hår och vända grånande. Dr. Maoshing Ni rekommenderar också linfröolja, sesamolja, virgin kokosolja och avokado för personer med grånande eller gallring hår. Andra livsmedel rika på essentiella fettsyror kan också vara till nytta. Traditionell kinesisk medicin säger att leverproblem är källan till håravfall, och att växtbaserade behandlingar som bakade lakritsrot, röd pion och kanelbark kan hjälpa till att återställa kroppens inre balans.

Risvatten

Kvinnor i Huangluo, Kina, liksom i hela Sydostasien, traditionellt undvika schampo. Istället är de tvätta håret en gång varje två till tre dagar med användning av vatten som tidigare har använts för att skölja ris. Ris vatten används också i ansiktet och är tänkt att förhindra för tidigt åldrande. Dess hjälp egenskaper kan bero på antioxidanter som förekommer naturligt i ris eller helt enkelt till dess sval temperatur uppmuntrar släta hårsäckar och mindre porer.