XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Kost för en gymnast

Kost för en gymnast

En gymnast behöver en kontrollerad diet så att hon kan möta den intensiva fysiska krav frekvent träning. Sådan dietkontroll krävs för att ge henne rätt näringsämnen för att hjälpa tillväxt och reparation, samtidigt som den magra kroppsbyggnad sporten förväntar sig. British Gymnastik konstaterar i sin näring avsnitt av tränare utbildning som "det är viktigt att kroppen förbrukar energi och producerar energi på den hastighet med vilken den används."

Det grundläggande

Fem eller sex ordinarie små måltider om dagen som är låg fetthalt, men hög på kolhydrater och proteiner är de grundläggande kraven för en gymnast kost. En gymnast s ätvanor bör återspegla den intensitet, frekvens och krav sin utbildning. Uthållighet, koordination och koncentration kan påverkas om hennes diet inte underhålls på rätt sätt och övervakas. Det är viktigt att gymnaster använda upp den energi de förbrukar så övervikt inte vunnit.

Att äta en balanserad kost

Den optimala diet för en gymnast är hög i kolhydrater och låg fetthalt. Brunt ris, grönsaker och frukt tillhandahålla rätt typ av komplexa kolhydrater, som ger en långsam frisättning av energi. Kolhydrater bör göra upp mellan 60 och 65 procent av sina dagliga kalorier. Protein från källor såsom fisk, kött och ägg ger ungefär 15 procent av kalorier. Livsmedel som innehåller höga halter av mättat fett bör inte göra upp mer än 25 procent av sin diet. Den totala mängden kalorier som bör konsumeras av en gymnast är beroende av sin kroppsbyggnad och utbildningsnivå. Förväntningen av en mager kropp skulle kräva en gymnast med högre andel kroppsfett att konsumera mindre kolhydrater och fett. En ökning i intensiteten av träning kan kräva gymnasten att äta mer hög kolhydratbaserade livsmedel för att förse dem med energi för att möta kraven på träning.

Protein

Säkerställa tillväxt och reparation av muskler är en viktig faktor för att hantera en gymnast kost. Eftersom många gymnaster är antingen barn eller ungdomar, behöver kroppen att tåla utbildning samtidigt som man fortsätter att växa normalt. Den höga nivån av protein i sin kost kommer att se hennes muskler kan reparera och växa. När kolhydrater är bäst ätas före träning för att ge henne energi för att utföra, bör proteiner ätas efter träning för att hjälpa kroppen återhämta sig. Bra proteinkällor för en gymnast är kyckling och fisk eller tofu och bönor om hon är vegetarian.

Vätskor och Rehydrering

Regelbundna intag av vätska är viktigt att hålla kroppen ordentligt släckt. Även om gymnastik är en anaerob sport som använder muskler i korta, intensiva skurar utan behov av syre för att producera energi, är vattnet fortfarande förlorad. Vätskan förlorade genom svett under ett träningspass behöver bytas ut. Gymnaster uppmuntras att ersätta förlorad vätska med vatten och glukosbaserade drycker både under och efter träning. Precis som med mat, kan dåliga nivåer av hydrering minska sin förmåga att träna effektivt.

konkurrens Diets

En gymnast tävling kost varierar något från hennes normala ätvanor att återspegla förändringen i sin utbildning. Dagen före en tävling hon vanligtvis kommer att förbruka en hög nivå av kolhydrater för att förse kroppen med energi. Hon kommer att dricka en stor mängd vätska för att återfukta kroppen och kommer att undvika fettrik mat. Vid tävlingar, gymnaster väljer i allmänhet för en lätt frukost och regelbundna snacks hela dagen för att hålla energinivåer. Vätskeintag är liten och regelbundet för att minska känslan av att vara uppsvälld när de konkurrerar

manliga Gymnasts

En manlig gymnast kost är bara något annorlunda än sina kvinnliga lagkamrater. En manlig gymnast har större energibehov för utbildning på grund av variationer i muskelmassa och tillväxt. Detta innebär att han behöver äta en större mängd kolhydrater för att se till att han har tillräckligt med energi för att genomgå rigorösa utbildning. Detsamma gäller för protein för att hjälpa muskeltillväxt och reparation. Manliga gymnaster är i allmänhet mindre medvetna om vikt och kroppsform, men är fortfarande medveten om hur kosten kan påverka utbildningen.