XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Krukväxter som minskar luftfuktigheten


Luftfuktighet spelar en viktig roll i en persons hälsa. I byggnader eller bostäder, kan hög luftfuktighet orsaka flera problem. Mögel och mögel växer när den relativa luftfuktigheten går utöver 75 procent. Dammkvalster propagera snabbare i omgivningar med hög luftfuktighet. Vissa krukväxter kan minska luftfuktigheten. Några att överväga är vass palm, fred lilja, engelsk murgröna, Boston ormbunke och tillandsia.

Reed Palm

Röret palm kan hjälpa rena luften och minska fukt. Denna krukväxt kan överleva i relativt svagt ljus. Det kan dock bli högt, speciellt när den placeras i ett ljust område. Det kommer att frodas i varma temperaturer.

Peace Lily

Populärt kallas flexibla växter, kan fredslilja trivs inomhus eller i en trädgård. Som en krukväxt, kräver det vattna minst en gång i veckan, men det kan torka snabbt under sommaren. Den kan växa i varma områden och kan bidra till att minska luftfuktigheten eftersom det kräver fukt att blomstra. Freden filtrerar lily bensen, trikloretylen, aceton och formaldehyd.

engelska Ivy

Engelska ivy kan ta bort luftburna formar, samt formaldehyd, från luften. Den levereras i olika nyanser, former och färger. Vanligtvis är engelska murgröna vårdas som en hängande växt. Trädgårdsmästare kan också odla den över mossa att skapa fängslande "levande skulpturer."

Boston Fern

En effektiv luftrenare hjälper Boston ormbunke att balansera luftfuktigheten genom att absorbera fukt från luften. Det eliminerar formaldehyd och trivs i varma och fuktiga miljöer. Denna krukväxt föredrar dagstemperaturer och massor av indirekt solsken. Det är en populär krukväxt som kan växa i hängande korgar.

tillandsia

Ofta kallas en "luft fabrik" Tillandsia är en idealisk anläggning för miljöer med hög luftfuktighet. Denna krukväxt absorberar näringsämnen och fukt genom sina blad. Det finns inget behov av att vårdas i jorden, och det kräver lite vatten och solljus.