XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Kvinnors mode för bröllopsklänningar i 1930-talet


1930-talet var en tid av ekonomiska svårigheter för de flesta människor. Den stora depressionen slog America hårt. Många människor förlorade sina jobb, och en del även förlorat sina hem. Att gifta sig under den tiden innebar du hade mindre pengar att spendera på ditt bröllop. Människor slarva där de kunde. Bröllopsklänningar var enklare jämfört med andra årtionden. Vissa kvinnor även gjort sin egen handgjorda brudklänning. 1930-talet var en mycket intressant sätt era för brudklänning.

Brudklänning kjol stilar

Brudklänning kjol stil förändrats från den populära "mini-kjol" stil av 1920-talet. Längden på 1930-talet klänningar var längre, och ofta träffa vid knäet eller på golvet. Det var också ganska vanligt att se en högre midja linje på bröllopsklänningar. Kjolar var inte fullt ut från underkjolar. Istället kjolar var mer utrustade och klamrade sig fast bruden. Vissa kjolar hade "sjöjungfrun" effekt där tyget sprider ut på golvet, men klänger sig fast vid höfter och ben.

Brudklänning necklines och ärmar

De necklines av 1930-talet var enkel. De antingen kom upp till nyckelbenet och helt täckt bröstet, eller att de hade en blygsam V-ringning. Det fanns inte mycket detaljer eller utsmyckade dekoration till necklines. Hylsor var också utformade ganska enkelt. Om klänningen hade ärmar alls, de var antingen i en försluten hylsa konstruktion, eller en mycket lång ärm. Många klänningar hade ärmar som samlades ihop och tätare montering på armbågen eller handleden. Detta skapade en liten "puff" effekt i ärmarna.

Olika typer av material som används

De material som används för att göra bröllops klänningar under 193 s var enkla. Silke och satin var lättillgängliga och ofta används för att göra bröllopsklänningar. Konstgjorda syntetiska, såsom nylon, inte hade uppfunnits ännu, så naturmaterial har använts. Silktyg gjordes från proteinextrakten produceras av silkesmaskar. Satin tyger var ofta skapas genom att använda silke. Brudar bar rena vita eller elfenben färgade bröllopsklänningar, en tradition som fortfarande är vanligt idag.

löshår

Löshår var vanliga på 1930-talet. Ofta, brides bar eleganta hattar istället för slöjor. Hattar varierade från stora till små brätten vita hattar. Hattarna var enkelt med liten eller ingen utsmyckad design. Jewelled band, fjäder och blom pannband och Lacy huvudbonader var en gemensam substitut till hattar. Ett band skulle svepa runt brudens huvud för att lägga till en speciell touch till det övergripande utseendet på bruden.