XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Metoder för guld smältning


Guld, anses vara en värdefull ädelmetall, används ofta i smycken som ringar och halsband. Vissa juvelerare eller guld ägare kanske vill smälta sitt guld ned. Några guldmynt, till exempel, kan smältas ner, används sedan för att skapa nya smycken. Guld kan smältas på en mängd olika sätt: genom en ficklampa, ugn eller till och med en mikrovågsugn.

Smältning av Ficklampa

För att smälta guld med en fackla, rekommenderas att placera guld i en behållare som kallas en degel. Degeln är oftast gjorda av grafit, och måste inspekteras för skador som sprickor före användning. Efter att ha placerat guld i degeln, är degeln sedan in på en brandsäker och värmetålig yta. En ficklampa med hjälp av acetylen, väte, naturgas eller propan sedan antänds och pekade på guld i degeln. Flamman från denna fackla kan nå upp till 13,9 grader Celsius. Smältpunkten för guld är 108233 grader Celsius, så denna värme är säkert att smälta den.

Smältning av Furnace

Som med facklan metoden guldet placeras i en värmebeständig degeln. Därefter kan två typer av ugnar smältning användas: induktionssmältning eller motstånds smältning. I induktions smältning, är degeln in i smältverket, som använder medel- och högfrekventa radiovågor för att skapa värme. Denna värme gör att guld att smälta. Motstånd smältande verk genom att ställa in degeln i en speciell metall-smältenhet som innehåller en lindad tråd. Den lindade tråden upphettas sedan tillräckligt för att orsaka guldet smälter.

Smältning av Microwave

Smältande guld med en mikrovågsugn tar vissa förberedelser. Först är två vax koppar framställs, vilka båda är belagda med ett keramiskt skal uppslamning. Detta slam måste innehålla grafit, som traditionella smältdeglar göra. De flytbelagda koppar måste beläggas med magnetit sand. Denna beläggning process upprepas flera gånger till. Efter det att beläggningen är slutförd, är kopparna värms upp av en flamma för att smälta vaxet. Guldet, tillsammans med en kol klump, placeras i en kopp. Keramisk pasta används för att limma ihop de två koppar. Därefter en isolerad keramisk fiber blocket lindad runt kopparna, som sedan placeras i mikrovågsugnen. Guldet är microwaved under en tid, beroende på storlek och typ av guld smältes. Efter tillräckligt med tid i mikrovågsugn, vänder guld till vätska.