XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Nackdelarna med Digital Publishing


Det har skett en ökning under de senaste åren när det gäller tillgänglighet och användning av digitala böcker. Många författare har tillåtit digitala versioner av deras arbete som skall skapas, och ökningen av e-bok revolutionerar förlagsbranschen. Men det finns nackdelar med digital publikation som författare bör överväga innan man tillåter deras arbete skall delas eller säljas i detta format.

Enkel stöld

En av de vanligaste argumenten mot digital publicering är den lätthet med vilken obehöriga digitala publikationer kan delas. Piratkopiering tryckta böcker är mycket svårt, men när ett verk lagras i digitalt format, är filer enkelt delas, distribueras och kopieras - ofta med en inkomstförlust för rättighetsinnehavaren (se referens 1).

En förändrad läsupplevelse

När JK Rowling vägrade att låta e-bok publicering av Harry Potter, var upplevelsen av att läsa en bok på papper en anledning hon gav (Se referens 2). Författare Anne Fadiman håller med: "Jag tror att det finns inget substitut för utseendet och känslan och lukten av en riktig bok - den magiska papper och tråd och lim" (se referens 1). Bortsett från att missa erfarenhet, omhuldas av många läsare, att hålla och läsa en verklig bok läsare också läsa digitala böcker på olika sätt, flytta snabbare genom texten utan att pausa att njuta av språket (Se referens 3).

Plattformsoberoende kompatibilitet

En traditionell bok, en gång tryckt, är tillgänglig för alla som kan läsa det språk som den är skriven. Digitala böcker är olika. Vissa format är tillgängliga endast för personer som har nödvändig hårdvara eller mjukvara, vilket ofta är dyrt. Digitala böcker som skapats för en plattform kan inte nödvändigtvis läsas på en annan. Dessutom är den digitala förlagsbranschen domineras av ett fåtal stora företag. Enligt "Publishers Weekly", "en trio av gigantiska företag --- Amazon, Google och Apple --- [är] planer som för alltid kommer att förändra hur vi hitta, köpa och läsa böcker" (Se referens 4).

Brist på respekt

Digital publicering är ofta förväxlas med fåfänga publicering, och linjerna mellan de två har blivit allt suddigare (se referens 3). Den lätthet med vilken vem som helst kan publicera något digitalt eliminerar en stor del av prestige att ha en bok publicerad i den traditionella marknaden. Enligt Karen Wiesner, författare till "Electronic Publishing: The Definitive Guide". "E-författare får mycket lite respekt ... Jag vet att jag anses e-författare" inte "verkligen publiceras förrän en vän till mig fick e-publicerade" (Se referenser 5).

inkomst Överväganden

Digital publicering är fortfarande okänt territorium i många avseenden när det gäller hur professionella författare kompenseras för sitt arbete (se referenser 1). Såsom Lev Grossman påpekar i "Time" tidningen, författare i den digitala marknaden i allt högre grad konkurrera mot författare som förväntar sig lite eller ingen ersättning för sitt arbete, vilket skapar en utmaning för författare som gör sitt uppehälle med sitt arbete (se referens 3).