XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Naturläkemedel till Wet Tail i Hamstrar


Om du märker att din hamster inte körs på hjul eller har en smutsig baksida, din lilla gnagare vän har troligen våt svans. Hamstrar är känsliga för många sjukdomar och tillstånd utöver våt svans, inklusive diabetes, stenar i urinblåsan, förkylningar, stroke, hud kvalster och förstoppning. Antibiotika och anti-diarré medicinering är ofta ordineras för behandling av våt svans; kommer dock naturliga och förebyggande metoder också arbeta för att hålla din hamster frisk och våt svans fritt.

Beskrivning och symptom

Enligt Läkare Foster och Smith, är våt svans en hamster sjukdom orsakad av fekal oral kontakt med bakterier Lawsonia intracellularis. Hamstrar äta mat eller dricka vatten som är förorenat med avföring och därefter utveckla en våt, smutsig området kring anus. Symtom på våt svans inkluderar alltför vattnig diarré, underlåtenhet att brudgummen eller äta, tröghet, irritabilitet, tråkig, insjunkna ögon, uttorkning, blod i avföringen eller runt anus, utskjutande rektum till att kontinuerlig ansträngning, magbesvär och kvar i en böjd ställning när man sitter eller står.

förebyggande vård

Vidta förebyggande metoder för att säkerställa din hamster kommer inte bli smittad med våt svans. Innan du köper en hamster, göra flera resor till skydd eller djuraffär och noga följa bur förhållanden. Också observera hamster beteende efter tecken på sjuka hamstrar och be djurbutikspersonal om hamstrar hälsa. Ta bort alla nedsmutsade sängkläder från din hamster bur varje dag och rena och desinficera buren på veckobasis. Stress är en faktor i vått svans utveckling, så om din hamster är nytt, se till att den är så fri från stress som möjligt genom att undvika att hantera den tills den blir fast. Hålla den på samma maten äter vid skydd eller djuraffär. Håll alla nya hamstrar åtskilda från andra hamster husdjur att undvika spridning av sjukdomen.

Näringsjäst

Mata din hamster näringsmässiga jäst för att behandla våt svans. Näringsmässiga jäst kan också komma i form av vitamin B eller multi injektioner, om sådana injektioner bäst avgörs av veterinärer. Ge din hamster näringsmässiga jäst först ta bort all mat för en 24-timmarsperiod. Placera jästen i samma matskål din hamster använder normalt som hamstern blir bekant med skålen, men rena och desinficera skålen innan du placerar jästen i det.

ytterligare metoder

Tillsätt honung till hamster mat för att uppmuntra den att äta medan återhämta sig från våt svans. Om hamster fortfarande inte äta, överväga tvångsmatning av hamster flytande grönsaker - men diskutera utfodring detaljer med din veterinär först för att undvika att skada hamstern. Förutom att avlägsna alla livsmedel för de första 24 timmarna av sjukdomen, ge hamstern varma vätskor som uttorkning är den främsta dödsorsaken från denna sjukdom. Håll din hamster i en lugn, varm miljö för att hålla stress ner, vilket kommer att hjälpa hamstern återhämta sig.