XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Orsaker och effekter av fluktuerande blodsockernivåer


Om du har någonsin plötsligt kände sig trött, hade hjärtklappning av ditt hjärta, varit irriterad, hade dimsyn eller hittat dig själv saknar koncentration, kan du ha drabbats drastiska svängningar i blodsockret. Glukos, som härrör från kolhydrater du äter, är energikällan för kroppens vitala processer. Din hjärna, muskler, matsmältning och körtlar är alla beroende av denna energi för korrekt funktion.

Fakta

Blodsocker avser mängden av glukos som finns i blodströmmen som direkt påverkas av vad och när man har ätit. Din normala blodsocker eller blod glucouse (BG) före en måltid (fasta BG) är 83 mg / dl (4,6 mmol / L) eller mindre. Om du fasta BG är i storleksordningen 90 mg / dl (5 mmol / L), kan det tyda på diabetes även om du är ännu inte diagnostiserats med sjukdomen. Om du är frisk, är under 120 mg / dl (6,6 mmol / L) din normala efter måltid BG (postprandial) nivå. "Efter måltid" en eller två timmar. En nivå under 100 mg / dl (5,5 mmol / L) två timmar efter att ha ätit är också normalt.

soldat-

Den glykemiskt index är ett mått på effekten av föda på glukos (socker) nivåer. 70 eller mer anses hög och 55 är låg. Som ett exempel, de flesta frukter har ett lågt GI på 55 eller mindre, och vitt ris har ett GI på cirka 70. Jämför detta med vanligt socker som har ett GI på 100. Livsmedel med högt GI snabbt höja blodsockerhalten. De med lägre GI anses hälsosamt, eftersom en fördröjd frisättning av energi är bättre än en snabb spik. En snabb stegring i glukos inducerar bukspottkörteln att frisätta insulin. Detta är farligt för diabetiker eller personer som lider av högt blodsocker tillstånd.

Orsaker till Fluktuationer

Om du är frisk, varierar du blodsocker måttligt under hela dagen. Dåliga matvanor, saknas mat eller äta för sent kommer att släppa ditt blodsocker. Detta kallas hypoglykemi. Hyperglykemi, eller högt blodsocker, beror på att stora mängder av socker och konsumtionen av enkla kolhydrater (dvs. livsmedel med högt GI). Detta är farligt för en diabetiker eftersom deras kroppar inte producerar tillräckligt med insulin för att bearbeta glukos.

Effekter av Fluktuationer

Hypoglykemi (lågt blodsocker) ökar stress och ångest. Hos kvinnor kan det bidra till en hormonell obalans som orsakar symtom som överdriven svettning. Lågt blodsocker leder också till humörsvängningar, hjärtklappning och förhöjt blodtryck eftersom kroppen producerar för mycket adrenalin när blodsockernivån faller för lågt. Andra symtom kan vara: nervositet, svettningar, intensiv hunger, skakningar, svaghet och hjärtklappning. Hyperglykemi --- högt blodsocker och som ett resultat av hög insulin --- under en längre tid bidrar till hjärtsjukdomar och typ 2-diabetes eftersom kroppen inte kan upprätthålla höga nivåer av insulin för att bryta ner socker Detta tillstånd kan hänvisas till pre-diabetes . Med detta tillstånd, fett ackumuleras på grund av insulinresistens och kroppens oförmåga att metabolisera fett.

Balansering

Blodsocker är ett viktigt näringsämne för hjärnan och andra organ, och det varierar främst beroende på vad du äter. Med en riktig kost, kan du styra detta tillstånd. En fiberrik kost bromsar rötningsprocessen, vilket ger dig en bibehållen nivå av socker. Ät regelbundna måltider för att upprätthålla blodsocker. Om du är benägna att svängningar i blodsockret, äta mindre måltider oftare. Naturliga, hälsosamma livsmedel såsom nötter, fullkorn och frukt kommer att hjälpa till att reglera dina socker. Fasta eller "svält" på grund av saknade måltider kommer att förvärra problemet. Undvik koffein som sänker blodsockret. Strängt undvika överskott salt och raffinerat socker. Vet GI livsmedel du regelbundet konsumerar, och göra ändringar i livsmedel som står högt på indexet. Följ "glykemiskt index" i referenssektionen för GI information.