XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Så här använder bomull, från anläggning till Cloth


Folk har producerat bomullstyg från bomullsplantor i tusentals år. Bomullstyg är uppskattat eftersom det är lätt och andas. Under den industriella revolutionen 1796, Eli Whitney uppfann bomull gin, vilket gjorde bomull som skall behandlas snabbare. Idag, Extra långa Staple (ELS) bomull produceras i ett antal länder, däribland USA och Egypten. Denna höga kvalitet bomull kallas Pima bomull i USA och är den mest använda kvalitet för tyg på grund av dess styrka.

Instruktioner

1 Flytta bomull odlas i varma områden såsom Florida, Alabama och Georgia från fältet till bomull gin. Bomulls gin kommer att separera fibrerna från frön och ta bort eventuella borrar, stjälkar, blad eller andra oönskade element.

2 kondensera fiber till balar, som kan väga upp till 227 pund. Bomulls balar värderas enligt attributen för bomullsfiber, såsom dess längd, färg och styrka.

3 Rengör balar på en textilfabrik och sätta de längsta fibrerna i en kardningsmaskin. Fibrer är ungefär 1 till 2 inches long.Comb bomullsfibrerna så att de ligger sida vid sida och bildar en mjuk lina kallas en flisa.

4 Vrid fibrerna i fiberbandet med en snurrande anordning som stänger fibrer till garn. Väva garnet i bomullstyg på vävstolar. Tyget som produceras på detta stadium kallas grå varor.

5 Bleach, krympa, färg och skriva ut de grå varor till ett lackeringsanläggning. Använd en symaskin för att göra bomull kläder, lakan eller andra produkter.