XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Så här kontrollerar transmissionsolja nivå på en 1999 Alero


Kontrollprocessen transmissionsolja på 1999 Alero kräver en annan metod än de flesta fordon. Den Alero är utrustad med en automatisk växellåda som behöver vätska för att hålla alla rörliga delar svalna. När transmissionsolja bryts ned, måste den bytas ut. Oldsmobile rekommenderar byte av vätska var 40.000 till 50.000 miles.

Instruktioner

1 Kör bilen i ca 10 minuter för att värma upp transmissionsolja och tunn den. Detta kommer att ge dig en mer noggrann vätskenivån avläsning.

2 Parkera bilen på ett jämnt underlag och stäng av motorn. Pop motorhuven. Lokalisera transmissionspåfyllningslocket, på passagerarsidan av växellådshuset. Stående framför bilen på passagerarsidan, tittar ner genom den bakre delen av motorrummet nära luftfilterhuset, och du kommer att se den röda överföringspåfyllningspluggen på sidan. Du kan nå denna plugg med händerna och spärr från toppen av motorn.

3 Sätt Ratchet och uttag på transmissions pluggen. Vrid pluggen moturs för att lossa och ta bort pluggen. Stick fingret i påfyllningshålet. Om du kan känna transmissionsolja på fingret, vidare till steg 4.

4 Dra runt motorn medan påfyllningspluggen är avstängd. Stick fingret i påfyllningspluggen och kontrollera vätskenivån. Vätskenivån bör vara direkt under påfyllningshålet när motorn är igång för att anses vara fullt ut. Om vätskan inte är direkt under påfyllningshålet, tillsätt vätska tills det börjar komma ut ur hålet.

5 Skruva pluggen tillbaka in och dra ur kontakten.