XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Senior Stylist Arbetsbeskrivning


Stylister som har varit i branschen i flera år kan vara redo att titta in i en ledande stylist läge. Typiskt de i skönhetaffärs som flyttar till denna position har arbetat som frisör i minst fem år och fortsätta att gå till seminarier och workshops för att hålla jämna steg med industriförändringar så att de är redo att ta steget när en position blir tillgänglig .

Utbildning

En high school som är 16 år eller äldre kan ansöka om inträde till en kosmetika utbildningsprogram. De flesta stater kräver ett visst antal utbildningstimmar som varar allt från nio till 18 månader. Som tillval kan en stylist få ett intresseföretag grad för ett certifikat eller examen i kosmetika. I utbildning, kommer du att arbeta på olika studenter och faktiska kunder som är villiga att vara utformade av studenter, som kommer att bygga dina kunskaper och kanske dina kunder. Studenterna kommer också att ta kurser i salong management och bli bekant med sanitet och hälsoföreskrifter för den stat där de fungerar.

byggFörmåga

En stylist med flera års erfarenhet kan ansöka om flera typer av jobb. Dock kommer början stylist vanligtvis börja med att skaffa nybörjar positioner i salonger. Uppgifter kan omfatta besvara telefoner och schemalägga möten. Rekryterare och bly stylister kan också tilldela nya studenter att lägre nivå styling uppgifter såsom schamponering, curling och tillämpa perms till kunderna.

vistas Nuvarande

Underhålla dina färdigheter kommer inte bara komma från att utföra uppgifter på kunder. En stylist som planerar att en dag fungera som en senior eller bly stylist kommer delta i olika workshops och klasser för att hålla dig uppdaterad med det senaste inom trender och teknik. Beauty visar typiskt vara allt från två till fyra dagar och är packade med nya produkter och information som stylister kommer att gynnas. Misslyckas med att hålla din kompetens nuvarande kommer sannolikt att hålla dig från att någonsin bli en ledande stylist.

Alternativa yrken

Som senior stylist, kan du också hitta arbete i andra skönhetsrelaterade områden. Att arbeta som konsult eller säljare för en stor skönhet bolag kan bygga din erfarenhet och trovärdighet i branschen snabbt. Att arbeta för en större kosmetikaföretag är också ett utmärkt sätt att bygga kontakter för nätverksändamål när du är redo att söka en position som en ledande stylist eller öppna en egen salong.

Dag för dag uppgifter

En ledning eller ledande stylist är ansvarig för kundtillfredsställelse och förväntas ha den kompetens som krävs för att utföra begärda hår tjänst som salong erbjuder. En högt uppsatt stylist kommer också att ansvara för att tilldela kunder till stylister, samla monter hyra och eventuellt hålla böcker och register och övervaka schemat för salongen när det gäller kund bokning och anställd monter timmar. De ledande stylist kan också krävas för att välja och beställa produktlinjer till salu i salongen och upprätthålla en hög kundkrets för verksamheten. Detta skulle kunna omfatta att tilldela walk-in kunder till tillgängliga stylister på golvet.

Job Outlook

Enligt Bureau of Labor Statistics, medan nybörjar positioner förväntas öka i tillgänglighet med 20 procent mellan 2008 och 2018, mycket snabbare än andra yrken, är de högre positioner, såsom ledande stylister, förväntas ansikte omfattande konkurrens om jobben och kunder på mer exklusiva salonger med högre lön. Jobb på denna nivå är färre än på ingångsnivå och kräver konkurrens med ett större antal erfarna och licensierade kosmetologer. De framgångsrika i sitt sökande kommer troligen att ha erfarenhet av högre positioner samt förmågan att utföra den bredaste utbud av tjänster.