XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Skillnaden mellan Coyotes & Wolves i North Carolina


Euro-amerikansk jakt och utveckling drivit en gång den röda vargen, en mindre släkting till den mer utbredda grå varg, till nästan utrotning över dess naturliga utbredningsområde i den amerikanska Southeast. Det var framgångsrikt återinfördes till Alligator River National Wildlife Refuge i North Carolina Outer Banks med början 1987, ungefär samtidigt en annan vildhund, östra coyote var kolonisera North Carolina för första gången. Berättar de två isär kan vara svårt, men det finns fysiska och beteendemässiga skillnader.

Den röda vargen

Beasts kust prärien, bottom träsk och vik skog, röda vargar var en gång vanligt i sydöstra USA från lägre Midwest till subtropiska Gulf Coast och så långt västerut som Texas och Oklahoma. De återinförda röda vargar är de enda kända vargar i North Carolina. Mellan i storlek mellan prärievargar och gråa vargar, de väger vanligtvis mellan 22,7 och 43,1 kilogram. De har en rödaktig nyans till deras grånade päls och vita undersidan.

Den östra Coyote

Skillnaden mellan Coyotes & Wolves i North Carolina


När främst i västvärlden, prärievargar utökat sitt utbud efter Euro-amerikansk uppgörelse. Som populationer av vargar, deras stora rovdjur och konkurrent krympte dessa opportunistiska vilda hundar, som överlever mycket väl tillsammans med människor, spred sig österut. Av 1990-talet, ockuperade de hela North Carolina. Dessa nykomlingar kallas östra prärievargar, även om de fortfarande klassas som samma art som de kallade väst prärievargar. Östra prärievargar väger ofta mellan 30 och 60 pounds, betydligt fler än genomsnittet västra prärievarg.

fysiska skillnader

Skillnaden mellan Coyotes & Wolves i North Carolina


Röda vargar är både tyngre och längre än prärievargar i genomsnitt. De uppvisar också en mer robust bygga, tjockare nos och grövre päls. Vargens längre ben och större fötter ge den en gangly utseende. Coyotes har längre svansar och öron och mindre tassar i förhållande till sin storlek. Även om inte en orubblig regel, vargar håller i allmänhet deras svansar rakt ut bakom dem när de trav, medan prärievargar bära deras lägre.

ekologiska Skillnader

Skillnaden mellan Coyotes & Wolves i North Carolina


De ekologiska nischer i den röda vargen och östra coyote överlappningen. Alligator River National Wildlife Refuge rapporterar en genomsnittlig förpackningsstorlek av fem till åtta personer för den röda vargen. Östra prärievargar är ofta ensamma, men kan bilda släkt förpackningar som vargar. Även östra prärievargar kommer att jaga vitsvanshjort, särskilt på vintern, de främst riktar kaniner, gnagare och andra små djur. Wolves driva oftare rådjur, vilda svin och andra stora byten, även om de livnär sig också starkt på mindre varelser.

taxonomisk Förvirring

Skillnaden mellan Coyotes & Wolves i North Carolina


Från och med 2011, debatt fortsatte under taxonomiska positionen av den röda vargen: Enligt avdelningen av naturresurser i Nova Scotia, östliga prärievargar verkar vara genetiskt distinkt från västra prärievargar, samt från östra vargar. I boken "Eastern Coyotes" Gerry Parker konstaterar att forskarna inte är överens om huruvida djuret ska klassas med den östra vargen; som en naturlig hybrid av grå vargar och prärievargar, eller på något annat klassificeringsschemat. Samtidigt östra prärievargar tycks ha korsades med relikt vargar i sin kolonisering i öst, och kan eventuellt klassificeras som sina egna separata underarter eller arter.