XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Sköldkörtel symptom hos katter


När en katt sköldkörteln börjar fel är det oftast en fråga om det är överaktiv snarare än active. Känd som hypertyreoidism, de tillstånd resulterar i ett överflöd av sköldkörtelhormon i blodet, och om de lämnas obehandlade, kommer det att leda till hjärtsvikt och död. De flesta katter kan behandlas effektivt med medicinering och strålbehandling, och en del katter kan vara kandidater för sköldkörtel avlägsnas kirurgiskt ingrepp. Även hypertyreos är vanligare hos äldre katter, bör varje katt uppvisar symptomen tas till en veterinär för en definitiv diagnos.

Viktminskning Trots god aptit

En katt som håller på att förlora i vikt trots att de har en glupande aptit visar ett kännetecken tecken på hypertyreos. Eftersom sköldkörtelhormon är ansvarig för att kattens ämnesomsättning, kommer en överaktiv körtel orsaka ämnesomsättning att gå för snabbt. Således inte maten katten äter inte kvar i hans system tillräckligt länge för hans kropp att absorbera näringsämnen, så han går ner i vikt. Han kommer att bli allt hungrig, men eftersom hans kropp skickar honom signaler att det är svälter, framkalla honom att äta mer.

Ökad avföring frekvens

Eftersom katten äter mer, kommer han naturligtvis uträtta sina behov mer. Eftersom hans ämnesomsättning rör sig i en ökad takt, kommer hans kropp bearbeta och smälta maten snabbare, vilket resulterar i mer frekventa tarmrörelser.

Struma

En struma är en förstorad sköldkörtel, och kan ses som en svullnad vid basen av halsen. Körteln är butterfly-formade, och är oftast omärkbara i en frisk katt, men hyperthyroid katter i allmänhet kommer att ha minst en förstorad lob.

Dålig pälsen

Eftersom kattens kropp inte skördar närings nytta av maten han äter kommer vitaminbrist börjar ta ut sin rätt. Kvaliteten på pälsen är en av de första platserna detta kommer att bli uppenbara, eftersom pälsen blir torr och brutna, och kan falla ut i fläckar. Den torra päls kan också vara kliande, så att du kan märka din katt repa oftare trots inga tecken på loppor eller utslag.

Ökad dricka och urinering

Kattens kropp arbetar extra hårt på väldigt lite bränsle vid denna tidpunkt, och han kommer snabbt bli uttorkad. Precis som han inte drar nytta av sin mat, han får inte heller bli helt släckt när han dricker. Hans hjärna kommer att skicka honom signalerar att dricka mer, men han kommer ändå inte bli helt släckt. Den ökade vattenintag kommer också att leda till ökad urinering, både i volym och frekvens, som vätskan passerar helt enkelt rakt igenom med mycket lite att absorberas i kroppen.