XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Snabbväxande buskar för screening


Landskapsplanering omfattar lösningar för problemområden med växter, träd och buskar. Buskar i landskapsplanering lägga skönhet och konsistens, och ger screening av oattraktiva vyer och områden. De planteras istället för att installera ett staket för en levande barriär. De ger avskildhet, skydd mot vind och snö och husrum och mat för fåglar. Om du vill blockera en oönskad åsikt eller att växa en levande privatliv staket, snabbväxande buskar är att föredra.

Snabbväxande Buskar

Snabbväxande buskar fylla i en säsong och blir större varje år. Artemesia är en örtartad perenn som når fyra till sex fot av det andra året och växer till en full, flödande buske. Arbor vitae, även kallad Thuja, är en vintergrön buske med platt gröna blad och en rak, upprätt växtsätt. Tuja växer upp till 20 fot högt i några år. Forsythia är en semi-woody buske som odlas för sina ljusa gula tidiga vårblommor. Den har sorter som växer upprätt eller i en låg-spridnings vana. Trumpet ranka är en perenn klättring blommande växt som växer mycket snabbt när det är moget. Det kommer att växa upp till 30 fot från en etablerad vinstockar som skärs tillbaka till en fot lång. Det behöver något för att stödja den under uppväxten och är en bra anläggning för hållare och pergolor.

Som en fastighet gränsar

Snabbväxande buskar planterade som en levande staket eller egendom gränsen behöver lite uppmärksamhet annat än putsning en eller två gånger per år och eventuellt en tillämpning av en kompost lager varje höst. Se till att inte plantera gräns buskar för nära tomtgränsen, vilket åtminstone en fot eller två för att rymma framtida tillväxt och inte tränga undan grannfastighet eller trädgården. Också vara noga med att inte plantera gränshäckväxter alltför nära varandra för att lämna utrymme för tillväxt och undvika trängsel.

Runt Utility Områden

Buskar planterats runt allmännyttiga områden såsom soptunnan lagring, trädgårdsskjul och centrala luft enheter skapa attraktiva naturliga skärmar. Buskar planterats runt allmännyttiga områden kräver regelbunden trimning att säkerställa tillgång till ofta använda områden och överväxt. Stängsel eller spaljé att backa eller stöd växter kan göra det lättare att hålla screening buskar runt allmännyttiga områden snyggt och tilltalande.

På en Trellis

Några snabbväxande buskar som trumpet ranka behöver stöd och växer bra på en stor spaljé. Installera ett inlägg och spaljé framför ett område som ska screenas för att stödja en klättring vinstockar eller örtartade perenn buske. Pin huvudgrenar buskar med en lös växtsätt till en spaljé för en välskötta skärm i trädgården eller liggande.