XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Sociala faktorer som påverkar detaljhandeln


Sociala faktorer som påverkar detaljhandeln kommer i ett brett spektrum av kategorier. Viktigast av allt, det finns viktiga faktorer som återförsäljare måste göra sig medveten om när man försöker bestämma var att lokalisera sin verksamhet. Dessa kategorier är vanligtvis en del av en ekonomisk undersökning av det område som en återförsäljare överväger.

Detaljhandel baserat på åldersgrupp

Åldersintervallet köpare hjälper återförsäljare avgöra vilka typer av produkter och tjänster de ska erbjuda. Baserat på ålder köpare, kan återförsäljare bestämma och styra vilken typ och hur mycket inventering de för att deras butiker. Detta kommer också att hjälpa dem att avgöra hur marknaden, främja och visa sina produkter på ett sätt som är mest tilltalande för deras målgrupp. Studera vad varje åldersgrupp köper kommer att hålla återförsäljare i framkant.

Detaljhandel baserad på familjens storlek

Denna kategori är en viktig indikator på den typ av prissättning återförsäljare bör fortsätta sina produkter och tjänster. Typiskt, desto mer i familjen, desto mer benägna att konsumenten är att söka kostnadseffektiva prissättning. Eftersom det finns fler individer att ge i deras hushåll, är det vettigt för dem att vara budgetmedvetna i alla sina inköp. Mindre hushåll kan vara mer benägna att betala på mer avancerade produkter.

Detaljhandel baserad på inkomst

Konsumenternas inkomster driver detaljhandel avsevärt, liksom den nationella ekonomin. Ju fler inkomst konsumenter har, desto bättre tycker om ekonomin, desto mer pengar de spenderar. Den privata konsumtionen ökade med 3,9 procent i Storbritannien under 2012, enligt den brittiska Office for National Statistics. Konsumenternas inkomster kommer att påverka hur mycket förmåga återförsäljaren måste frodas i dagens konkurrensutsatta marknad.

Detaljhandel baserad på köpvanor

Köpvanor konsumenternas en udda sak. En dag de gillar produkten, då något nytt dyker upp och den gamla produkten överges. Som ett resultat, är det oerhört viktigt att återförsäljarna hålla på toppen av sina spel när det gäller att hålla de mest trendiga, prisvärda produkter på sina hyllor. Till exempel, efter tillkomsten av IPAD, var multipla varianter av samma typ av produkt frigörs.