XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Steg på Växande Vete


Runt om i världen, förblir vete en av de viktigaste stapelgrödor. Dess historia går tillbaka mer än 11.000 år till de dagar det var först odlade att mata mänskligheten. Mångfalden av vete planteras beror till stor del på den plats där du bor. Vårvete kräver plantering när marken inte längre frusen. Dess tillväxt sker under sommarmånaderna, så att skörden kan ske i höst. Höstvete kräver plantera sex till åtta veckor innan marken fryser på hösten. Skörd av höstvete sker i början av våren månaderna.

Platsval och förberedelse

Vete växer bäst i fullt solljus. Jorden kommer att kräva tillräcklig markberedning och ogräs tas bort. Vete konkurrerar inte väl med ogräs. Ogräset kommer lätt att vinna i en tävling för näringsämnen och bevattning. Berika jorden genom att lägga till gott om åldern gödsel före plantering. Arbeta gödsel i jorden med en kratta eller rorkult. Jorden bör ha en fin, smulig konsistens när gödseln är tillräckligt blandade. Rake jorden platt före plantering.

plantering

Växt vete med hjälp av sändningsmetod, eller placera fröna i rader. Använd 85.1gr av vetekorn per varje 100 kvadratfot trädgård utrymme. För bästa resultat, använd en hand programföretag att jämnt sprida frön. Frön kan också spridas genom hand, som i det gamla bonde dagar. Om planterar frön i en rad, utrymme raderna minst 6 inches isär, och strö fröna jämnt i rad djup. Fröna kommer att kräva jord som ska placeras över toppen av dem för att skydda dem från födosök fåglar. Placera två till två halv inches av jord över topparna vintervetekorn, och placera en till en halv inches av jord över toppen av vårvete frön, enligt Moder Jord News.

Vatten och Gödnings

De vetekorn kommer att kräva djupa vattning när först planteras. Vattna nyplanterade såbädd till ett djup av 3 fot. Vetet kommer att kräva bevattning gång per månad under växtsäsongen om det inte finns tillräcklig nederbörd. vatten alltid vetefält till ett djup av 3 fot, så att växter rotsystem får tillräckligt med vatten. Gödsla vetefält månad med en väl avvägd granulerat gödningsmedel såsom 10-10-10 eller 12-12-12. Vatten gödseln i jorden helt.

Skörda

Som vetet växer, kommer det att gå igenom färgförändringar. Det visas först en lysande grön, men som säsongen fortskrider, kommer vetet vända gyllene. Den slutliga färgen omvandling kommer att vara att en mörkare brun färg. Vid denna tid, veteplantan tappar sina vetekorn till marken. Skörden måste ske när vetet är fortfarande gul i färgen. Titta på vete noga för att bestämma den bästa skördetid. Vetet kommer att visas gul och börjar att böja till marken under vikten av de vetekorn. Titta noga på vetekorn. De bör visas hårt, som småsten. Inte skörda om de fortfarande är mjuk. Skörda vete genom att klippa bort det vid basen med hjälp av en beskärning verktyg, skära eller lie. Bunt vete med hjälp av enkla garn, och stack den i en sval och torr plats.