XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Stone Soup aktiviteter för förskolebarn


"Stone Soup" är en populär barn fabel som lär värdet av samarbete. Övergången från egocentriskt småbarn till kooperativ preschooler är en källa till frustration för många små barn. Förskollärare ge barnen möjligheter att öva pro-socialt beteende. Använd "Stone Soup" att lära fördelarna med samarbete och praktik beredskap färdigheter.

sekvense Aktivitet

Läs ett enkelt recept för barnen. Be barnen att namnge den första ingrediensen som gick i skålen, och tala om hur de övriga ingredienserna tillsattes. Läs "Stone Soup" till barnen. Snacka om historien. Be barnen nämna den ingrediens som gick in i potten först och vad som hände sedan. Säg till barnen att rita bilder för att illustrera den korrekta sekvensen av historien.

dock Aktivitet

Gör dockor från historien för att tillåta barnen att följa anvisningar och känna igen färger. Skriv ut mallar för potten, potatis, sten, salt och peppar, morot, örter, lök, mjölk och skinka. Mallarna kan skrivas ut i svartvitt, som tillåter barnen att färg. Ge dem specifika instruktioner för färgning av artiklar. Till exempel be barnen att färga morötterna orange och lök gul. Säg till barnen att skära runt de streckade linjerna. Tejpa varje objekt till ett sugrör eller träbåtar pinne. Be barnen att vifta en orange marionett och sedan en gul marionett tills alla dockorna är vinkade enligt färg riktningar.

Signering och graf aktivitet

Prata om de olika sätt människor kommunicerar. Införa och diskutera teckenspråk som en metod för kommunikation. Lär barnen de erkända tecken för nio grönsaker. Läs "Stone Soup." Visa barnen hur du registrerar namnen på grönsakerna i berättelsen när namnen läses. Integrera grönsaks tecken på en matematisk aktivitet. Skapa ett stapeldiagram med nio vegetabiliska namn. Be barnen att skriva namnet på vegetabiliska gillade bäst. Räkna och plotta svar på stapeldiagram.

Sten sopplunch

Läs "Stone Soup" under sagostund. Diskutera det eftersom varje person i historien bidrog en liten mängd, alla i byn har haft en välsmakande måltid. Påminn barnen att eftersom alla barn i rummets delar ansvaret för att sätta bort material under dagen, har alla den attraktiva klassrummet. Skicka anteckningar hem till föräldrarna begär en hackad grönsak, ört eller krydda för sten soppa. Placera ingredienserna i en lerkruka potten, så att varje barn att lägga till ingrediensen förde hemifrån. Be ett barn att lägga till en rensat sten, kock och servera.