XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Tecken och symtom på skelettcancer i ben


Flera typer av skelettcancer finns, inklusive Ewing sarkom, osteaosarcoma och kondrosarkom. Skelettcancer kan utvecklas i något ben, men vissa platser är vanligare. Till exempel, kan skelettcancer i benen utvecklas i knät med osteosarkom och det övre benet och bäckenet med kondrosarkom. Primär bencancer, där cancern börjar i benet, är sällsynt och står för mindre än en procent av alla cancerfall, enligt National Cancer Institute.

Smärta

När ben cancer utvecklar, smärtan ofta kände i de drabbade benen. Om du har skelettcancer i ett ben ben, kommer du förmodligen att känna smärta i och runt den ben. Du kan också märka att området verkar svullen och öm vid beröring. Skelettsmärta är det vanligaste tecknet på en skelettcancer, men inte alla ben cancer orsaka smärta, enligt National Cancer Institute.

frakturer

Tumörer i benen förstöra frisk vävnad och kan göra de drabbade benen mycket svagare än normalt. Om du har skelettcancer i benen, kan du vara mer benägna att frakturer gör aktiviteter som normalt inte skulle producera en fraktur, eftersom frisk benvävnad är skadad.

Viktminskning

Viktminskning är en annan vanligt tecken på skelettcancer. Emellertid är viktminskning ett tecken på många former av cancer och är också ett tecken på många andra, mindre svåra medicinska tillstånd. Om du får oförklarlig viktminskning, besök din läkare att avgöra en orsak.