XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Tecken på Kycklingar lägga ägg


Dessa dagar, fler och fler människor att höja kycklingar, delvis på grund av kycklingar är stora husdjur, men också för att de lägger ägg. Även om du inte har en tupp, kommer ditt husdjur kyckling låg i genomsnitt ett ägg per dag under säsong. Med lite övning kan du berätta när hon är på väg att lägga ett ägg.

När man startar Expecting ägg

När dina unghöns når en ålder av cirka fyra till fem månader, beroende på ras, kan man förvänta sig att börja lägga ägg. Många människor köper baby kycklingar under våren. Dessa unghöns börjar lägga någon gång under sommaren.

Tecken på beredskap att Lay

När dina unghöns är tillräckligt gammal, kan de börja se annorlunda ut. Till exempel kan en höna som är redo att lägga en rödare kam och wattle än hon gjorde innan. Hon kan också visa häckande beteenden, utreda fågelholkar i hönshuset, eller letar efter platser att bo under buskar. Vid denna tid, se till att du har en mysig holken för höna, och lägga lite halm i den för komfort. Hon kommer att ha en mjuk plats att sitta i väntan på ägg. När hönorna är redo att lägga de också kan sjunga på morgonen. Deras kluckande kommer att ha en musikalisk ljud som är ganska trevlig.

Att lägga ett ägg

När en höna är redo att lägga kommer hon lösa in sin holken ibland 30 minuter eller så innan läggningen. Hon kommer att vara tyst och kan till och med verkar vara napping. Den äggläggande själva processen tar ungefär 30 sekunder, som ägget kommer ut ur kloak under höna svans. Hon kan sprida sina fjädrar lite som denna process fortsätter. När ägget slutligen skjuts ut, står höna oftast upp.

Vi presenterar ägget

Efter en höna lägger ett ägg, kommer hon att börja cluck högt, som om att tillkännage för världen att hon har lagt ett ägg. Under denna tid kommer hon gå runt, bort från ägget. Enligt Wiebe van der Molen, en expert på kyckling beteende, detta beteende utvecklats som ett sätt för hönan att hitta resten av flocken, under förutsättning att det vandrade bort medan hönan var om hennes ägg.

brooding

Hönan kommer att fortsätta att lägga till ett ägg om dagen till sitt bo. Om ingen tas bort, så småningom hon kommer att börja ställa på äggen för att hålla dem varma och inkubera dem. Om du tar bort äggen, men kommer hon att hålla om, eftersom hon kommer att tycka att det inte finns tillräckligt med ägg ännu att börja grubbla.