XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Traditionella dräkter av världen


En indisk sari, grekiska toga, indianhuvudbonad eller japanska Geishas kimono är alla exempel på de rika, varierade och färgrikt långt att människor runt om i världen klänning som en återspegling av deras kultur. Om att undersöka vardags klänning eller kläder för speciella tillfällen, traditionella dräkter i världen ger så mycket intressant material som gör folk.

Män

Även om det är ovanligt att se en man i en kjol i USA, de män i Skottland har slitna kiltar i hundratals år. Tillgängliga i en variation av tartans, ofta är representativ för den individuella efternamn eller klan den rutiga designen av kilt. Romerska män var en annan grupp som undvek byxor till förmån för tunikor parat med ett bälte och sandaler. Toga bars av fria romarna och var tvungen att vara vit enligt lag.

Kvinnor

Kvinnorna i Hawaii bära lätt igenkännliga kläder för dansa hula. Gräs kjolar med bikini-stil toppen är vanligt nu, dock, dansare historiskt hade en inslagna kjol och ofta dansade topless, som gjorde män, innan västerländska bosättare krävde att de var vad som ansågs mer blygsam klädsel. Damer från södra USA klädd avsevärt annorlunda i Antebellum gånger än vad de gör idag. Hoop kjolar, klänningar med snören, volanger och volanger och nätta skor som gjorde lite för att skydda fötterna. Stora, diskett hattar bundna med band, fläktar och parasoll var vanliga tillbehör, som var små, dragsko väskor kallas reticules.

Barn

Barn i Japan har historiskt sett slitna kimonos precis som sina äldre motsvarigheter gjorde. Tillverkad av siden och bundna med ett brett skärp känd som en obi, dessa lätta kimonos som komfort och stil. Deras skor var typiskt sandaler fashioned från trä eller ris halm. När det gäller barn i Holland, bilder av den lilla holländska pojke och flicka skildra noggrant den historiska klänningen i landet. Kjolar och huvuddukar för små flickor och näsdukar, mössor och västar för pojkar var en del av vardagsbruk. Båda könen hade träskor.

högtidlig Dress

Carnival i det sydamerikanska landet Brasilien är en period då folk klär sig i påkostade kostymer än idag. Arbetade masker gjorda med glitter, fjädrar och paljetter är vanliga, liksom intrikata befjädrade huvudbonader bärs av lättklädda kvinnor. Oktoberfest i Tyskland är ett annat tillfälle där infödda klänning bärs. Män klär sig i shorts och hängslen med en vit skjorta under - den gemensamma kostym Bayern. Kvinnor brukar ha dirndl klänningar med en vit blus som har korta, puffärm.