XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Trast muninfektion


Trast är en svampinfektion i munnen som orsakas av Candida svamp. Candida är en naturligt förekommande svamp i munnen som vanligtvis inte orsakar några symtom om det börjar växa när du har ett sänkt immunförsvar.

Alla åldrar är Påverkad

Trast normalt betraktas som ett tillstånd som drabbar spädbarn, men barn och vuxna kan få det också.

symptom

Trast symtom är vita eller gula fläckar på tungan, som kan blöda om skrapas. Det kan vara en smärtsam, brännande känsla på tungan och i halsen.

Nedsatt immunförsvar

Människor är mer mottagliga för torsk när de är sjuka, har diabetes, är på kemoterapi, har HIV / AIDS, tar antibiotika eller steroider, är narkotikamissbrukare, har dålig kost eller har dålig hälsa.

diagnostisera

När ett barn har trast, kan läkaren vanligtvis tala med sina symtom. Han kan skrapa tungan och skicka provet till labbet för att bekräfta att det är trast. Trast hos spädbarn kan störa äta, så ta dem till sin läkare så snart som möjligt. Hos äldre människor, läkaren troligen också kommer att ha en tunga skrapa undersökt prov av ett labb.

Behandling

Trast behandlas med orala läkemedel mot svamp. Men den underliggande orsaken som orsakade trasten i första hand måste tas om hand, särskilt hos vuxna.