XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Tyg som ser ut som bakplåtspapper


Äkta pergament är ett material tillverkat av huden av får eller get, skrapas och bearbetas för att skapa en jämn, hård skrivyta. Modern bakplåtspapper för skrivning görs genom att delvis lösa, sedan torkning, vegetabiliskt fiberbaserat papper. Bakplåtspapper för bakning delar flerfärgade elfenben försiktigt strukturerad yta både dölja och växtfiber pergament, men är mjukt genomskinliga liksom. Många ofärgade, naturmaterial ser ut bakplåtspapper.

Filt

Filt är ett ovävt tyg, tillverkat av en pressad massa av fibrer. Filten är vanligtvis tillverkad av animalisk fiber, såsom ull. Som alla som har oavsiktligt sätta en uppskattad ylletröja i tvättmaskinen har lärt sig, vågen på ullfibrer låsa ihop och krympa till en tät väv i närvaro av vatten och agitation. Ullfilt varierar i styvhet och opacitet beroende på tjockleken av det filtade stycket och stapellängden och mjukhet av de ursprungliga fibrerna. Ett tunt ark av fin-texturerat naturligt-färgad ullfilt nära liknar texturen av dölja pergamentpapper.

Crepe och chiffong

Crepe är ett tyg med ett skrynkligt yta som orsakas av tätt vrida fibrerna före vävning, enligt Scott Robinson, ordförande för avdelningen teater på Central Washington University. Lättvikts ull crepe var en klänning tyg standard för kvinnor i början av 20-talet. Den ytfinish av elfenben ull crepe påminner om dölja bakplåtspapper, men tyget är mycket mer flytande än skrivmaterialet. Chiffon är en lätt vanlig väv tyg. Ofärgade sidenchiffong ligger mycket nära den genomskinlighet och färg på pergament bakplåtspapper, även om det också är ganska flytande. Stärkelse kan stelna någon av dessa tyger att bättre likna pergament.

Mocka

Sedan det ursprungliga pergamentet var tunt skrap djurhud, är en fin texturerad mocka en noggrann uppskattning som lämpar sig för kläder eller kostym användning. Sueded rådjur dölja, eller den ursprungliga get eller får huden, kan användas som material för många tillämpningar. Syntetisk mocka tyger i lämpliga nyanser av solbränna eller elfenben ser också ut som pergament. Dessa hållbara tyger används ofta för stoppning, men kan inte stelnade för att erhålla den skarpa sidan av bakplåtspapper.

Bomull och linne

Oblekt bomull eller linne muslin har en uppenbar tuskaft som skiljer sig från strukturen på både ursprungliga och moderna pergamentpapper. Men är den naturliga färgen på dessa tyger nära den äkta pergament. Både bomull och linne ta naturliga färgämnen lätt, och kan färgas med te eller kaffe på ett avsiktligt slumpartat sätt för att skapa den fläckiga utseende som ger en antiqued visuell referens till bakplåtspapper. Båda tyger kan stelnade med stärkelse eller blekmedel-torkning i solen för att bättre imitera pergament är heft.