XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Vad är meningen med en Lily Flower?


Liljor kan hittas över hela världen och finns i olika storlekar och färger, inklusive orange, gult och vitt. Enligt Flower Expert, liljor rankas fjärde bland blommorna i popularitet. Liljor används i arrangemang som gåvor eller för att fira och hedra olika tillfällen. Deras betydelse sprids från tidig kristendom den grekiska mytologin och även ha betydelse i symboliska drömmar.

Liljor och Jungfru Maria

Liljan är förknippad med Jungfru Maria och sett i början av kristna konsten, typiskt avbildas i en vas. Jungfru Marias grav sägs dekorerad med vita Madonna liljor; kronblad lilja symboliserade hennes renhet och strålande själ. Andra delar av blomman representerar olika aspekter av Jungfru Maria: stammen symboliserar hennes religiöst trogna sinne; doften representerar hennes gudomlighet och bladen symboliserar hennes ödmjukhet.

Liljor och antika mytologin

Liljor har haft en plats i det antika grekiska mytologin sedan åtminstone 1580 BC; sina bilder upptäcktes i en villa från den tiden på Kreta. Ordet lilja härstammar från det grekiska ordet "leiron." Liljan betyder moderskap och födelse eftersom det, enligt grekiska lore, var blomman skapades från bröstmjölk av Hera, hustru till Zeus. Enligt myten, Hercules, son till Zeus, sög på sköte Hera att bli en gud. Hennes mjölk spill, förvandlas till en vit lilja.

Innebörden av olika färger och typer

Olika färger liljor betyda olika saker. Den vita lilja står för blygsamhet och oskuld. Den orange symboliserar lily passion, och den gula lily symboliserar glädje och tacksamhet. Påsk liljor bära innebörden av Jungfru Maria, medan liljekonvalj symboliserar sötma och hjärtats renhet.

andra föreningar

Liljekonvaljer är den andra årsdagen bröllop blomma och Calla Lily är blomman för en sjätte bröllopsdag. Den daglilja är blomman för 20 bröllopsdag i Kina. De är också födelse blomman för maj månad. Förutom renhet och moderskap, har liljan flera andra ord i samband med det, bland annat hopp, tro, förnyelse, löfte, passion, blir, kyskhet, oskuld, fertilitet, rengöring, minne och övergår.

Drömma av liljor

Drömma av liljor kan också ha flera betydelser. Om en drömmare tittar på en lilja, symboliserar den ett meddelande av uppmuntran och potentiella framgång. Om drömmaren håller en lilja, symboliserar det hon är högt respekterad av andra. Om drömmaren kastar eller kasta blomman, betyder det att hon har missbrukat sin makt. Drömma av liljor kan också indikera ett behov av vila, fred, personlig balans och lugn.