XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Vad är orsakerna till kliande hud i Cats?


Det finns ett antal olika tillstånd förknippade med klåda hos katter. Om du märker att dina lurviga lilla vän kliar eller slickar sig mer än normalt, ordna ett besök med veterinären. Även kliande hudsjukdomar är oftast ofarliga, är det viktigt att hålla symtomen under kontroll och få problemet behandlas så snart som möjligt. Läs nedan för att ta reda på mer om vad som kan orsaka din katts hudirritation.

loppor

Loppor är små parasit insekter som livnär sig på blod. Om din katt har loppor, kanske du märker att han kliar sig ofta och har vita och grå fläckar i hans päls. Dessa är Lopplarver och avföring. Om din katt är allergisk mot loppor, kommer tillståndet att förvärras och du kommer att märka röda, finne-liknande gupp längs basen av svansen, inre lår och rygg.

löss

Löss är små insekter som bäddas i pälsen på katter. Denna sjukdom är vanligare hos långhåriga katter som inte putsa sig mycket väl. Förutom klåda, kan du märka kala fläckar där lössen har gnidas pälsen.

Skabb

Skabb är en smittsam hudsjukdom som orsakas av kvalster. Om din katt har skabb, kommer du att se en tjock grå eller gul skorpa runt hennes ansikte, ögon och öron. Det kommer också att vara kala fläckar där pälsen har gnidas.

Fästingar

Fästingar är insekter som fäster och gräver sig in i huden. De kommer att se ut som små, mörka knölar. Du kan också märka någon krypande längs huden och päls. Hos katter, fästingar typiskt gräver mellan tårna, längs ryggen eller runt öronen.

allergier

Om en katt är utsatt för en substans som det är allergisk mot, kan det leda till klåda, håravfall och hudutslag. Möjliga allergener är livsmedel, plast matskålar eller skräp.

Mjäll

Mjäll är ett tillstånd som uppstår när huden blir alltför torr. Små, torra fläckar av döda hudceller kommer att falla av din katt. Klåda i samband med denna sjukdom är oftast milda.