XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Vad är PLANERING?


PLANERING är processen att knacka metall i specifika former med en hammare. Detta kräver speciellt formade hammare och ibland en PLANERING insats toppad med en metall sfär som hjälper den metall som hamrade. PLANERING användes under medeltiden för att runda rustningar, och är ett populärt nuvarande metoden att producera smide prydnadsföremål och handgjorda smycken.

Definition

PLANERING är en metall konst som används för att bilda metaller genom att peka på dem med en hammare. PLANERING inte skapa nya metaller, men använder befintliga metaller som är mjuk nog att hamras in former, mönster och strukturer. PLANERING är en ganska komplicerad procedur som kräver tid och skicklighet för att avsluta med framgång, beroende på vad som håller på att skapas.

Historia

PLANERING växte i popularitet i medeltiden som en process för framställning av metall-plåt rustning och sköldar. Den teknik användes för att buckla i skarpa hörn av metallen eller släta upphöjda delar. För de mer konstnärliga uppsättningar av pansar, var PLANERING används för att täcka upp hammare varumärken; medan bitar som hjälmar, PLANERING knackade ut grövre vinklar, böjda metallen på insidan av hjälmen och utjämning utsidan för att ge det en mer färdigt utseende. När utjämning rundade ytor som detta skulle smeder använder en metallkula av en viss storlek för att ställa in ytan på, så metallen skulle bilda runt bollen och formas till en rund form. Denna praxis används fortfarande bland dem som skapar moderna rustningar.

nuvarande användning

Vad är PLANERING?


PLANERING används idag för att skapa smycken och "antik stil" prydnadsföremål såsom lampor, skålar och tallrikar. Lampor kan utnyttjas i specifika mönster, och PLANERING kan ge plattan kanter en särskild utseende beroende på vilka verktyg som används. PLANERING används också för att skapa metallsmycken, där metallen är handgjord i särskilda former i stället för att pressas in i en form.

verktyg

Många typer av hammare används vid PLANERING, även om en viss PLANERING hammare existerar för de mest grannlaga arbete. Stora klubbor används för rustningar, medan mindre versioner används för att peka ut hammaren markerar klubbor orsakar. Andra PLANERING hammare kan ha cirkulära eller fyrkantiga ändar, utformade för att ge metallen en visst utseende eller tillåta smeder att skapa mönster lättare. Vissa PLANERING tekniker använder bollen slutet av en normal hammare för att producera vissa effekter, medan andra har en något böjd yta. Bollen att metallen balanseras på samtidigt som nivellerad kallas en PLANERING insats. Moderna PLANERING system kan även ha fot vevar som driver en liten hammare medan smed drar metallen genom i en process liknande sömnad.

material

Typiskt plåt erfordras för storskalig PLANERING. Järn används ofta när man skapar lampor eller skålar, och när PLANERING smycken, är mjukare metaller vanligen inblandade, såsom silver. De flesta naturliga metaller kan nivellerad, medan legeringar såsom stål är svårare att GLÄTTA på grund av deras motstånd.