XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Vad behöver jag för att starta ett eget skivbolag?


Det finns flera skäl att starta din egen skivbolag. Artister som vill tjäna sitt uppehälle från sin egen musik börjar skivbolag att undvika signering över sina rättigheter till ett traditionellt företag. Producenter börjar skivbolag för att upptäcka begåvade konstnärer. Oavsett dina skäl, finns det några saker du behöver innan du börja marknadsföra dina ljud till radiostations programmerare.

Affärs plan

Ett företag hjälper dig att klargöra vad du vill uppnå med din etikett. I "The Complete Guide to Starta ett skivbolag," Keith Holzman säger din plan bör detalj "vem du är, vilken typ av musik du kommer att släppa, vad du försöker uppnå, och som din publik kommer att bli." Du kommer också att behöva förklara hur du planerar att nå den målgruppen och tjäna pengar ditt företag. Affärsplanen kommer att vara ett viktigt verktyg för att säkra investeringskapital eller få godkänt för ett företag lån.

Finansiering

Din skivbolag behöver pengar för att finansiera kostnader för marknadsföring och inspelning. Om du väljer att söka finansiering från investerare, anlita en revisor för att hjälpa dig att avgöra procent och aktier i ditt företag du är villig att dela med investerare. En revisor kan granska dina projekt och kostnader som anges i din affärsplan och göra en rekommendation om hur mycket kapital du skakade försöka hålla ditt företag över tills det börjar gå med vinst.

underhållning Attorney

När du måste underteckna några avtal med andra skivbolag för erbjudanden partnerskap eller med distributionsföretag, kommer de att ha sina advokater närvarande. Du behöver din egen underhållning advokat att granska det avtal innan du registrerar dina rättigheter bort. En av dina handlingar kan lämna in en stämningsansökan mot dig av någon anledning. Försök att bygga en långsiktig relation med en advokat så att han får veta hur du använder och vad du försöker att göra med din verksamhet.

företagskonton

Ses som en legitim verksamhet av andra i branschen, måste du finansiera konton som är separat från dina personliga konton. Öppna ett företagskonto i skivbolagets namn. Affärsbankkonton i allmänhet kräver en £ 975 insättning och skatteidentifieringsnummer. Börja konton med online-distributionsföretag som digitala nedladdningar står för en växande andel av musikförsäljning.

omsättnings~~POS=TRUNC

Berry Gordy byggde Motown runt några hits av Supremes och miraklen. Phil Spector samlat träffar i decennier för att bygga sin karriär. I boken "Confessions of a skivproducent," Moses Avalon skriver "fördelning av fria singlar har visat sig vara ett bra sätt att få allmänheten intresserad av en ny release." Han säger sälj singlar är de som får publiken är intresserade av att höra mer från etiketten. Hitta några inspelningar som kan tilltala en större publik och bygga etiketten runt dem.

Publishing Division

Publicering kan du sälja rättigheterna att använda musiken etiketten äger till företag att använda i reklam, filmstudior att använda i sina ljudspår och andra enheter att använda din musik som du tycker passar. Keith Holzman skriver i "The Complete Guide to Starta ett skivbolag" det som en förläggare, "du utnyttja användarrättigheter och samla in royalties för sin upphovsrätt för att maximera låten värde."