XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Vad man ska använda när man försöker att sy sömmen en lädersoffa


Alla skinnmöbler är en investering på grund av dess kostnad. När en skinnsoffa har en tår i en söm, till priset fixa det kan kosta nästan lika mycket som du har betalat för soffan. För dem som har någon sömnad färdigheter, är detta något som du kan fixa själv. Allt du behöver göra en ordentlig reparationsarbete på sömmen av en lädersoffa är rätt verktyg.

krökt nål

Använd en böjd nål när sy sömmen på en lädersoffa. Krökta nålar används vanligtvis i stoppning arbete där det är svårt att dra ut en rak nål, såsom längs hörnen av stolar. En böjd nål automatiskt riktade uppåt när du driver den genom sömmen, vilket gör arbetet med att dra ut helt mycket lättare.

Tång

Hålla några tänger i närheten när du syr en söm på en lädersoffa eller när du gör någon annan typ av klädsel. Det kan ibland vara svårt att dra ut nålen helt ut ur tyget. Tången ge dig något som kan greppa nålen bättre än fingrarna. Det ger dig också en liten hävstångseffekt som också gör det lättare att dra ut nålen. Var försiktig så att du inte drar för hårt så att tråden kommer ut ur nålen varje gång du drar eller att du drar så hårt att du riva lädret.

Tråd

Sy sömmen på skinnsoffa med hjälp av en nylon eller en vaxad tråd. Dessa trådar är mycket starkare än en polyester eller en bomullstråd. Sömmar i soffor ta en hel del stress, därav anledningen till att du måste fixa sömmen i första hand. Med hjälp av en starkare tråd håller sömmen ihop bättre och tråden kommer inte att försämras så snabbt. Dubbelt upp tråden genom att föra in en ände genom nålen, träffa ändarna och knyta ihop dem. Detta gör den tråd som mycket starkare.

Syl

Använd en syl endast om de ursprungliga hålen i sömmen är skadade och inte längre kan användas. Det kan vara lite svårt att använda, men det är möjligt. Sätt en liten träbit där sömmen slits och använda syl att slå nya hål. Du kanske kan helt enkelt trycka syl genom läder soffan eller du kan behöva använda en gummiklubba för att använda lite mer kraft. Hursomhelst, se till att du har någon form av stöd bakom syl så att den inte kommer att slå hål i en oskadad del av soffan.