XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Vad orsakar DogwoodTree lämnar bli brun?


Dogwoods är en härdig, prydnadsträd, omhuldade för sina långvariga våren blommar i rosa, vitt eller rött. De vackra, men mindre kända, Kousa dogwood blommar sent på våren och varar fram till mitten av juni med självlysande grönvitt blommor som lyser i skymningen. Det bästa sättet att säkerställa hälsa din dogwoodtree är att växa i rika, väldränerad jord under skydd av andra träd, med massor av luftcirkulation och spräckligt ljus. Dessa odlingsförhållanden kommer att göra mycket för att avskräcka några sjukdomar och skadeinsekter som ibland kan drabba hundkäx, orsakar missfärgning av sina blad.

Ascochyta Blight

Ascochyta cornicola är en svamp som visas på hundkäx lövverk efter en ovanligt regnig vår. Det verkar oftast i juni, attackerar nya blad som de dyker upp. Blight börjar med små fläckar som är grå med bruna centra, som förekommer på bladytan och snedvrider dess tillväxt. Hela blad slutligen uppslukas, brunfärgning, sedan svart och vissnade. Det bästa sättet att behandla aschochyta gissel är att tillämpa en fungicid när bladen börjar växa fram, och återigen i midsommar om vädret är fortfarande ovanligt blöt och kall. Rake upp döda och infekterade blad och kassera dem på gården soppåsar för att förhindra ytterligare infektion eller spridas till andra träd.

dogwood Anthracnose

Dogwood anthracnos är kanske den vanligaste sjukdom som drabbar DOGWOODTREES. Orsakas av svampen Discula Destructiva, trivs anthracnos i fuktig skugga. Symtomen börjar med lila fläckar på blad gränser och så småningom täcka bladet. Tyvärr kommer denna sjukdom krypa upp bladet stammen och infekterar kvistar, bark och bål, girdling och döda träd om de lämnas obehandlade. Dess sporer kan också spridas genom regndroppe stänk. Behandla med svampmedel och genom beskärning och kasta infekterade blad och grenar. Beskära tillbaka andra träd för att släppa in mer ljus och luftrörelser genom hundkäx är trädkronorna.

Septoria Leaf Spot

Septoria cornicola är en annan svamp. Den här visas på dogwood blad i slutet av sommaren, med lila, oregelbundet formade fläckar som har små vener som strålar ut från centrum. Sjukdomen kommer sällan döda trädet, men kommer att snedvrida bladen sent under växtsäsongen. På grund av sin sena utvecklingen, är den bästa behandlingen för att helt enkelt kratta upp löv när de faller för att ta bort svampen och slå tillbaka dess förmåga att föröka sig och överleva vintern.

leaf Scorch

Blad scorch påverkar hundkäx och många andra typer av växter. Dess orsak är huvudsakligen kulturellt. Varmt, torrt och soligt väder kan faktiskt bränna löv, vilket får dem att bli gul, sedan brun i kanterna. Bladen så småningom kommer att krypa och släppa. Dogwoods bör odlas i ljus nyans, med skydd från hårda vindar, särskilt när de är i löv. Se till att din hundkäx tar emot tillräckligt med fukt. Odla jorden och se till att vatten tränger till rötterna och inte bara köra bort packad jord. Sprid kompost i ett tre-fotring, 3 till 4 inches djup utan att kontakta stammen. Kompost kommer hjälpa till att hålla fukt i marken under perioder av torka.