XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Vad orsakar vita partiklar i filtrerat vatten?


Husägare kan välja att installera ett vattenfilter för att bli av med orenheter i deras kranvatten, eller använda en kanna-stil vattenfilter i deras kylskåp. Ibland kan små vita partiklar ses flytande i filtrerat vatten. Finna vita partiklar i filtrerat vatten kan ha ett antal olika orsaker.

mineralfyndigheter

Den vanligaste orsaken till vita partiklar flytande i filtrerat vatten är mineralfyndigheter. Många platser i Nordamerika har hårt vatten, vilket betyder bara att det finns en större mängd lösta mineraler i vattnet. Dessa fläckar inte vanligtvis bara visas i filtrerat vatten, och är oftast flingor av insättningar som har byggts upp inne i filtret.

Filtertyp

Inte alla filter ta bort lösta mineraler, som senare kan förvandlas till vita flytande partiklar. Ett exempel på ett vattenfilter som inte tar bort lösta mineraler är ett aktivt kolfilter. Denna typ av filter används i vissa hem vattenfiltreringssystem samt akvarium. Filtret fungerar genom bindning till kol närvarande i vattnet, men det finns ingen kol i lösta mineraler så att de kan passera genom den.

Frysning

Frysning filtrerat vatten kan orsaka upplösta mineraler att separera från vattnet och utfällning, vilket innebär att de förvandlas till fasta ämnen. förändringen extrema temperaturer är vad som orsakar denna process. Detta händer vanligtvis när vatten på flaska, som är en typ av filtrerat vatten, får frysa. För att förhindra vita partiklar i filtrerat vatten, inte gör det möjligt att frysa.

Förebyggande

Vita fläckar i filtrerat vatten är giftfria och brukar inte påverka smaken på vattnet. Men frekvent rengöring av filtret och tillhörande VVS med en skurborste och en kalcium, kalk och rost-avlägsnande av lösningsmedel kan ta bort alla mineralfyndigheter innan de kan flagna i din filtrerat vatten.