XXXXX.com  Home
importcarsite.com  Huvudsida

Varför Har kaptenen av Titanic Ignorera varningar?


Den 15 april 1912, RMS Titanic sjönk till botten av Atlanten efter att ha visat ett isberg. Kaptenen på dömda fartyget, Edward J. Smith, gick ner med det. Natten av kollisionen med isberget var Smith deltar i en privat fest. Efter att ha fått flera varningar om isberg från andra fartyg i närheten, gick Smith till sängs och lämnade fartyget åt sitt öde. Både USA och England spelade utredningar Smiths beteende, men ingen av de undersökningar funnit bevis för försumlighet eller bedrägeri.

varningarna

Den första varningen om isberg kom från "Caronia", en annan passagerarfartyg, på morgonen den 14 april. Kapten Smith postat meddelande på bron innan leda en gudstjänst för passagerarna i första klass. Den andra varningen kom på eftermiddagen den 14: e från "Baltic." Smith visade varningen till Joseph Bruce Ismay, ordförande i White Star Line. På kvällen en varning om is göras till ett annat fartyg hördes av besättningen, och sent på kvällen, var två varningar om isberg från "Mesaba" och "kaliforniska" ignoreras av telegrafiska operatörer distraheras av personliga meddelanden som kommer in till den passagerare.

Edward J. Smith Last Night

På kvällen den 14 april, kapten Smith deltog i en privat middag som anordnas av Mr och Mrs George Dunton Widener. Medan kaptenen gnuggade axlar med dessa rika diners, besättningen hörde varningen från "kaliforniska". Efter middagen, kaptenen hade ett samtal med sin andrestyrman, Charles Lightoller. Men ingen som vet vad de två diskuterade och kaptenen gick till sängs utan att ge order om att ändra kurs. Han väcktes av en medlem av hans besättning efter att fartyget skrapats ett isberg. I sann havs sätt, kapten Edward J. Smith sjönk med sitt skepp.

undersökningar

En underkommitté till kommittén för handel i USA senaten bildades för att undersöka förlisningen av Titanic. Utfrågningar började i Waldorf Astoria i New York den 19 april, 1912 där 82 vittnen vittnade om att kaptenen ignorerade flera varningar om isberg, men ingen visste varför. Liknande undersökningar genomfördes i England, men ingen av dem lägga skulden på kapten Smith.

teorier

Ingen vet varför kapten Smith ignorerade varningar om farliga is. Det är möjligt att han kände sig så säker i Titanics kraftig ram och fast operativsystem som han inte ansåg att isberg ett hot. Det är också möjligt att hans ansvar till passagerarna distraherade honom från att betala lyssna till meddelandena. Kanske kaptenen gav en order till hans andrestyrman att undvika isberg innan han gick till sängs och ordern genomfördes aldrig. Om kaptenens Smiths handlingar var en akt av hybris eller dålig kommunikation, resulterade de i en av de största maritima tragedierna i historien.